”Ο έρωτας περνάει από το στομάχι ” γιαυτό δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε την ημέρα αυτή χωρίς να προσθέσουμε ιδέες στο μενού σας. Τα αχνιστά μύδια όσο περίπλοκα και αν φαντάζουν , άλλο τόσο νόστιμα είναι.
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό μύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα μύδια, ξύνουμε το κέλυφος και τα ξεπλένουμε καλά.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μύδια, την δάφνη, το θυμάρι και το κρασί και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 5 περίπου λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
- Όταν τα μύδια βράσουν και ανοίξουν (όσα δεν ανοίγουν τα πετάμε) βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σουρώνουμε πολύ καλά το ζουμί.
- Διατηρούμε τα βρασμένα μύδια ζεστά.
- Βάζουμε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε ώστε να μείνει το 1/3 περίπου.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο χτυπώντας το καλά.
- Βάζουμε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα, τα περιχύνουμε με την σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με θυμάρι.