Νέες τάσεις στον έρωτα: για να βρεις πιο γρήγορα το άλλο σου «ολόκληρο»!

 

 

Aν την ημέρα των γενεθλίων σου, η σιωπηλή ευχή σου είναι να βρεις επιτέλους σύντροφο το 2017, τότε έχω να σου πω ότι ίσως είναι καιρός να πάψεις να στηρίζεσαι σε ευχές και ν’ αλλάξεις στρατηγική αφού πρώτα ενημερωθείς για τις νέες τάσεις στον έρωτα που υπόσχονται να φέρουν πιο γρήγορα στην αγκαλιά σου τον σημαντικό άλλο που λείπει από τη ζωή σου!

Το άλλο σου «ολόκληρο» υπάρχει και σε περιμένει και ας μην το ξέρεις. Ο έρωτας και η συντροφικότητα δεν είναι για τους λίγους τυχερούς αλλά για όσους το επιθυμούν και το επιζητούν από βάθους καρδιάς.

Θα ξεκινήσω λέγοντάς σου ότι η δυσκολία να βρεις σύντροφο δεν αφορά μόνο εσένα αλλά περισσότερους απ’ όσους φαντάζεσαι.

Αποτελεί σημείο των καιρών και οι λόγοι είναι πολλοί.

Από τα σκληρά εργασιακά ωράρια που σε κάνουν να ονειρεύεσαι την ώρα και την στιγμή που θα επιστρέψεις σπίτι με μοναδικό στόχο να βουλιάξεις στον καναπέ, μέχρι τη δυσκολία να συντονιστείς με την παρέα σου για μια έξοδο που ακόμα κι όταν πραγματοποιηθεί σε αφήνει στεγνή από επαφή και επικοινωνία με το ποτό στο χέρι και χωρίς κανένα ενδιαφέρον στον ορίζοντα.

Αν, λοιπόν, παρότι θα ήθελες κάποιον να σου κρατά το χέρι, η μοναξιά εξακολουθεί να είναι η κατ’ ανάγκη κολλητή σου, τότε  ίσως χρειάζεται να ακολουθήσεις τον ρυθμό της εποχής και να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο.

Βρες το σωστό προφίλ

Εμ δεν εννοώ το face book. Μιλάω για κάτι πιο στοχευμένα οργανωμένο όπως είναι τα site γνωριμιών. Είναι ίσως ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος να βρεις κάποιον που σου ταιριάζει –ιδιαίτερα αν βιάζεσαι- από ότι η αναζήτηση συντρόφου στα προφίλ του face book γιατί δεν κινδυνεύεις να χάσεις βδομάδες ή μήνες για κάποιον γλυκούλη στον οποίο όμως ντρέπεσαι να κάνεις ερωτήσεις ουσίας που ίσως φανούν αδιάκριτες μέχρι να μάθεις τελικά ότι τα έχει με άλλη.

Στα site γνωριμιών έχεις στο πιάτο όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι και κυρίως την σημαντικότερη απ’ όλες: είναι όλοι ελεύθεροι και διαθέσιμοι.

Ξεχωρίσαμε τα Perfect Date για την εύκολη περιήγηση και τη δωρεάν συνδρομή. Φυσικά κάνοντας κι εσύ την έρευνα σου έχεις ν’ ανακαλύψεις πολλά!

Speed dating; Γιατί όχι;

Tράβηξε την προσοχή μας γιατί μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι παρά με ραντεβού στα τυφλά!

Το speed dating θεωρείται γενικά μια παγκόσμια νέα τάση που φιλοδοξεί να δώσει εκτός από ευκαιρίες για γνωριμία και λύση στο πρόβλημα «που χρόνος για έρωτες;».

Σίγουρα ταιριάζει σε όσους δουλεύουν πολλές ώρες, έχουν φορτωμένο πρόγραμμα πράγμα που μπορεί να δυσκολεύει την προσπάθεια αναζήτησης συντρόφου.

Τα γρήγορα ραντεβού οργανώνονται ως εξής: Δέκα γυναίκες κάθονται σε τραπέζια και άλλοι τόσοι άνδρες κάθονται απέναντί  τους και μιλάνε 6 λεπτά μεταξύ τους.

Όταν τελειώσει ο χρόνος  της συζήτησης, οι διοργανωτές χτυπούν ένα καμπανάκι κι αυτό σημαίνει ότι οι άνδρες πρέπει να σηκωθούν από την καρέκλα τους και να μετακινηθούν στην επόμενη μιλώντας με μια καινούργια γυναίκα.

Στο τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες  υποβάλλουν μια λίστα που περιλαμβάνει μόνο τα πρόσωπα από αυτά που γνώρισαν με τα οποία θα ήθελαν να γνωριστούν καλύτερα,  κάνοντας μια συνάντηση με μεγαλύτερη άνεση χρόνου.

Αν υπάρχει ταίριασμα, οι διοργανωτές δίνουν τα στοιχεία επικοινωνίας (e-mail, νούμερο τηλεφώνου) των παικτών  έτσι να ώστε να προγραμματίσουν σε δυαδικό επίπεδο πλέον μια συνάντηση μεταξύ τους. Το κόστος της συμμετοχής σ’ ένα ταχυραντεβού είναι 40ευρώ.

Club για …επικοινωνία

Μία ακόμα νέα τάση που στο εξωτερικό γνωρίζει μεγάλη άνθιση και όπως φαίνεται και στην Ελλάδα κερδίζει έδαφος είναι τα club επικοινωνίας.

Δεν πρόκειται για γραφεία γνωριμιών αλλά για οργανωμένες δομές και δράσεις που στην μοναξιά και αποξένωση, αντιτάσσουν την ανθρώπινη επικοινωνία διευκολύνοντας την άμεση, ασφαλή  και οργανωμένη επαφή των μελών τους!

Βασικός στόχος η face to face επικοινωνία ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα σε χώρους που δίνουν το έδαφος για να δημιουργηθούν όχι μόνο σχέσεις αλλά και φιλίες μέσα από μια ποιοτικά διαφορετική καθημερινότητα, εξηγεί η Τόνια Γερακάρη επικεφαλής του Επικοινωνία Club στην Αθήνα.

Και συνεχίζει:

«Μερικές φορές ακόμα κι να έχουμε φίλους έρχεται το Σαββατοκύριακο και καταλήγουμε μόνοι στον καναπέ να βλέπουμε τηλεόραση γιατί δεν συντονιστήκαμε καλά με την παρέα μας ή γιατί οι διαφορετικές υποχρεώσεις μας απομακρύνουν ή γιατί το να οργανώσεις μια ποιοτική έξοδο δεν είναι τόσο εύκολο σε μια μεγαλούπολη.

Γι’ αυτό κι εμείς φροντίζουμε να οργανώσουμε το πλαίσιο και τις κατάλληλες συνθήκες μέσα από ένα πρόγραμμα των εκδηλώσεων  που περιλαμβάνει 20 events το μήνα στα οποία οι εγγεγραμμένοι δηλώνουν κατά βούληση συμμετοχή αφού ενημερωθούν από το site.

Τα events  συμπεριλαμβάνουν εξόδους, μουσικές βραδιές, καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα, εκδρομές, θεματικές δραστηριότητες.

Επιπλέον στη τιμή της εγγραφής που είναι 150 ευρώ το χρόνο συμπεριλαμβάνεται και συμβουλευτική από ψυχολόγο ειδικευμένο σε θέματα σχέσεων και μοναξιάς.

Mέσα από την αυτή την επαφή καταγράφεται το ψυχολογικό προφίλ του καθένα με σκοπό οι υπεύθυνοι του club να ενθαρρύνουν την κατάλληλη γνωριμία και το perfect match.

Αυτό αποτελεί μια σημαντική διευκόλυνση για τα άτομα που γενικά μπορεί να είναι εσωστρεφή και ντροπαλά και έχουν δυσκολία να κάνουν την πρώτη κίνηση.

Προτιμάς τον παραδοσιακό τρόπο;

Δε θα σου πω όχι! Κι εγώ μαζί σου! Δεν ταιριάζουν σε όλους τα οργανωμένα πλαίσια. Όμως να ξέρεις, το να μένεις με σταυρωμένα τα χέρια και να περιμένεις το σύμπαν να συνωμοτήσει, δεν νομίζω να σου βγει σε καλό. Ορίστε τι μπορεί να βοηθήσει:

Βγες έξω!

Ο καναπές αποκλείεται να σε φλερτάρει! Το πιθανότερο, εξάλλου, είναι ότι κάτι ενδιαφέρον σε περιμένει εκεί έξω. Μην ξεχνάς ότι το μέσα είναι συνώνυμο της αποξένωσης και της κατάθλιψης. Δεν το θέλουμε αυτό.

Ξεκίνα μια ομαδική δραστηριότητα

Σπορ, δράση γιατί έτσι είναι πιο πιθανό να γνωρίσεις πολλά καινούργια πρόσωπα με παρόμοια με σένα ενδιαφέροντα.

Μη βγαίνεις μόνο με την κολλητή σου.

Να είσαι ανοιχτή και σε προτάσεις ατόμων που μόλις γνώρισες. Μη γυρνάς την πλάτη στην ευκαιρία να κάνεις καινούργιους φίλους γιατί συχνά το ένα φέρνει το άλλο.

Άνοιξε τα μάτια σου.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι πιο πιθανό να ερωτευτούμε κάποιον που βλέπουμε συχνά ή σε καθημερινή βάση.

Πιθανόν το άλλο σου «ολόκληρο» να είναι πολύ πιο κοντά απ’ ότι νομίζεις.

Ο φίλος στο γυμναστήριο; Ο συνάδελφος στη δουλειά; Ο τύπος που συναντάς κάθε φορά στο πάρκο όταν βγάζεις το σκύλο βόλτα;

Χμμ… σ’ έβαλα σε σκέψεις τώρα, το ξέρω!

Κάνε αναβάθμιση στην εμφάνισή σου!

Αν δε θεωρείς ιδιαίτερα ελκυστικό το πρόσωπο που βλέπεις στον καθρέφτη, κάτι πρέπει να κάνεις γι’ αυτό και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Τι ακριβώς;

Όλες αυτές τις μικρές βελτιώσεις που θα σε κάνουν να πιστέψεις ότι είσαι ελκυστική.

Γιατί ξέρεις τι λένε οι ειδικοί; Αν πιστέψεις ότι είσαι ελκυστική ξαφνικά ως δια μαγείας θ’ αρχίσεις να ελκύεις τους άλλους γύρω σου. Και τότε τα πράγματα είναι πιο απλά: σου μένει μόνο να διαλέξεις τον καλύτερο!

Αναπροσαρμόσου.

Μην εγκλωβίζεσαι σε συγκεκριμένα πρότυπα σχετικά με τον άνδρα των ονείρων σου (μεταξύ μας δεν υπάρχει).

Δώσε την ευκαιρία και τον χρόνο να γνωρίσεις καλύτερα κάποιον που ενδιαφέρεται για σένα γιατί μπορεί ν’ αλλάξεις γνώμη σε σχέση με τις όποιες αρχικές σου εντυπώσεις.

Μπες σε ερωτική διάθεση.

Αν σκέφτεσαι συστηματικά τον έρωτα, γιατί όχι και το σεξ μετατρέπεσαι σε πομπό και σύντομα θα συντονιστείς με τον δέκτη. Και μόνο ότι διαβάζεις αυτό το άρθρο, είσαι σε καλό δρόμο, έχω να σου πω.

 Επικοινωνία Club |club@epikinoniaclub.gr| +30 6933 033 728

Comments

comments