Αυτό είναι το νέο “πολύχρωμο” πενηντάευρο!

Το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ περιλαμβάνει ένα παράθυρο με προσωπογραφία – ένα νέο και καινοτόμο χαρακτηριστικό που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ της σειράς «Ευρώπη».

Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ παρουσιάστηκε επίσημα στη Φρανκφούρτη, στη Γερμανία, στις 5 Ιουλίου 2016.

Η ιδιαιτερότητα του νέου χαρτονομίσματος είναι ότι όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται στο φως, ένα διαφανές παράθυρο στο επάνω μέρος του ολογράμματος αποκαλύπτει μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής από την ελληνική μυθολογία, η οποία είναι ορατή και στις δύο όψεις του τραπεζογραμματίου.

Σημειώνεται ότι τα παλαιά χαρτονομίσματα παραμένουν σε ισχύ και θα ανταλλαχτούν σταδιακά από τις εθνικές τράπεζες των κρατών-μελών.

Όπως σημειώνει η ΕΚΤ,η πλειονότητα (93,6%) των πλαστών τραπεζογραμματίων εντοπίστηκαν σε χώρες της ζώνης του ευρώ. Περίπου 5,4% εντοπίστηκαν σε κράτη μέλη της ΕΕ που δεν συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ και 1% εντοπίστηκε σε άλλα μέρη του κόσμου.

Πέρυσι αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία 899.000 πλαστά χαρτονομίσματα, τόσα όσα ποτέ άλλοτε. Έτσι μελετήθηκε και βγαίνει στην κυκλοφορία το νέο 50ευρω που πληροί υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας και είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραχαραχθεί.

https://youtu.be/7uMeiCTF9t0

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!