Νοστιμότατη πανακότα με μαρμελάδα βερίκοκο

panakota

H πανακότα (panna cotta) είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης. Αποτελείται από μαγειρεμένη κρέμα γάλακτος, η οποία έχει στερεοποιηθεί κατά την παρασκευή με ζελατίνη. Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει «ψημένη κρέμα». Είναι πολύ διαδεδομένο έδεσμα στα Επτάνησα.

Υλικά για την πανακότα βερίκοκο
350 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. γάλα πλήρες
10 γρ. (1 φακελάκι) ζελατίνη διαλυμένη σε λίγο ζεματιστό νερό
65 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλια

Εκτέλεση
1.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζελατίνη, τη ζάχαρη και την βανίλια.
2. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά.
3. Γεμίζουμε τα ατομικά μπολάκια με το μείγμα και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
4. Σερβίρουμε με μαρμέλαδα βερίκοκο.

Comments

comments