Βοηθήστε με: Ο πατέρας μου άφησε τη μαμά μας για την καλύτερη μου φίλη!

Ερώτηση:

Είμαι μια γυναίκα 25 ετών που από τότε που σας ανακάλυψα νιώθω πως γίναμε φίλοι.

Πολλές φορές, για να παρηγορηθώ, διαβάζω τις ιστορίες σας όπως και τα ενδιαφέροντα θέματά σας.

Σήμερα που αποφάσισα να σας γράψω είναι γιατί για ακόμη μια φορά νιώθω τύψεις που ο πατέρας μας ερωτεύτηκε την καλύτερη μου φίλη.

Η κολλητή μου, ξελόγιασε τον μπαμπά μου και κατάφερε να του πάρει τα μυαλά και να εγκαταλείψει τη μάνα μας. Είμαστε μια παραδοσιακή οικογένεια που μέχρι πρότινος η ζωή μας ήταν ήρεμη και ευτυχισμένη.

Το λάθος μου ήταν πως έφερνα τη φιλενάδα μου πολύ συχνά στο σπίτι μας. Επειδή οι γονείς μου είναι νέοι άνθρωποι και με μυαλό και νοοτροπία που δε διαφέρει και πολύ από τις δικές μας ιδέες πολλά σαββατόβραδα βγαίναμε όλοι μαζί.

Πού να φανταστώ πως εγώ έβαλα το φιτίλι να διαλυθεί ο γάμος των γονιών μου.

Μπορώ να κάνω κάτι να ανακουφίσω τον πόνο της μάνας μου; Νιώθω ένοχη και πολύ δυστυχισμένη.

Απάντηση:

Αγαπητή φίλη αν και δεν είμαι παθούσα, οφείλω να ομολογήσω πως και εγώ θα ένιωθα φρικτά. Όμως, δεν είναι δικό σου σφάλμα.

Όπως κάθε φυσιολογική κοπέλα φέρνεις και εσύ τους φίλους σου στο σπίτι. Για να συμβεί αυτό το δυσάρεστο γεγονός, υπάρχουν 3 πράγματα που θα πρέπει να σκεφτείς.

Το ένα έχει να κάνει με την κρίση της μέσης ηλικίας που ίσως περνάει ο πατέρας σου. Αν είναι γύρω στα 50 είναι πιθανόν να πιστεύει πως η ζωή φεύγει σαν το νερό.

Σε αυτές τις ηλικίες οι άντρες παθαίνουν ένα είδος τρέλας και κάνουν τη μια βλακεία πίσω από την άλλη.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι ο γάμος των γονιών σου να έμπαζε νερά και για χάρη σας να μην το έδειχνε. Πολλά ζευγάρια κάνουν ένα είδος σιωπηλής συμφωνίας ώστε να μην καταστρέψουν τη φαινομενική ηρεμία των παιδιών τους.

Προσωπικά, αν με ρωτήσεις, θα σου πω πως με βρίσκει κάθετα αρνητική.

Εκτιμώ πως είναι εις βάρος της γυναίκας γιατί δεν της επιτρέπει να ανασυνταχθεί και να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής στον εαυτό της προκειμένου να είναι ευτυχισμένη.

Η κατά συνθήκη συμβίωση οδηγεί βαθμιαία σε έλλειψη εκτίμησης στον εαυτό μας και στις ικανότητές μας και ίσως και σε κατάθλιψη, πράγμα που κάνει εμάς τις γυναίκες πιο επιρρεπείς.

Η τελευταία εκδοχή είναι να ένιωσε η φίλη σου πως ένας μεσήλικας μπορεί να της προσφέρει μια όμορφη και ασφαλή ζωή.

Πολλές κοπέλες, λόγω κρίσης, συνάπτουν δεσμό με μεγαλύτερους άντρες και μάλιστα παντρεμένους με σκοπό να τους χωρίσουν και να απολαύσουν για λογαριασμό τους τον άντρα στα καλύτερά του.

Επειδή δεν ξέρω λεπτομέρειες προσπάθησα να σου δώσω όσες εκδοχές μπορούσα. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην ισχύει τίποτα από όλα αυτά και να είναι η περίπτωση ενός τρελού έρωτα.

Όπως και να έχει θα σου πρότεινα να μιλήσεις στη μητέρα σου ως γυναίκα προς γυναίκα, ώστε να καταλάβεις τι νιώθει. Ίσως έτσι λάβεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

Επίσης, επικοινώνησε αρχικά ξεχωριστά με τον πατέρα σου και στη συνέχεια με τη φίλη σου. Ανάλογα των απαντήσεων θα πράξεις.

Προς Θεού όμως μη νιώθεις τύψεις.

Είναι βέβαιο πως δεν ευθύνεσαι. Το να κλαις πάνω από το χυμένο γάλα δε βοηθά. Στάσου στο ύψος των περιστάσεων ώστε να βοηθήσεις όλους σας. Ενδέχεται να είναι ένα πάθος που θα ξεφουσκώσει…

Comments

comments