Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και κρεμμύδια

Ομελέτα φούρνου: Ένα πρωινό γιορταστικό για τις ημέρες που όλη η οικογένεια είναι γύρω από το τραπέζι. Η ομελέτα είναι το ιδανικό πρωινό για να ξεκινήσεις την ημέρα σου γεμάτη ενέργεια αλλά και χορτάτη. Δες πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη ομελέτα σε χρόνο μηδέν.

Για 4 άτομα

1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
230 γρ. μανιτάρια (διαφόρων ειδών)
2 κ.σ.θυμάρι
6 μεγάλα αυγά
3/4 φλ. γάλα
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και σόταρέ τα για 3 λεπτά. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και λίγο αλάτι και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Ρίξε και το θυμάρι.

Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Χώρισε το μείγμα των μανιταριών και των αυγών σε 4 πήλινα μπολ (αν δεν έχεις μπορείς να τα χωρίσεις μετά το ψήσιμο). Πασπάλισε από πάνω με το τριμμένο τυρί.

Βάλε τα μπολάκια στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Απόλαυσε το φαγητό σου ζεστό.

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!