Οργανώστε τη ντουλάπα σας με ανοιξιάτικα ρούχα!

upgrade-your-wardrobe1

 

Αυτή η περίοδος ονομάζεται μεταβατική, γιατί δεν μπορείς να φορέσεις τα βαριά πλεκτά του χειμώνα, αλλά ούτε και τα καλοκαιρινά του Ιουλίου. Εσύ την έχεις μετονομάσει “Το χάος της ντουλάπας” καθώς ανοίγοντάς την μπορείς να αντικρίσεις όλη την στυλιστική ζωή σου να περνάει μπροστά από τα μάτια σου.

Ολοένα αναβάλλεις αυτό που λέμε “πρέπει να κατεβάσω τα ανοιξιάτικα/καλοκαιρινά ρούχα” γιατί απλά ξέρεις πόση δουλειά έχει και πόσο άγχος σου δημιουργεί το γεγονός ότι απλά μπορεί να μην χωράς στο περσινό σου τζιν.

 

Δεν υπάρχει όμως λόγος για να πανικοβάλλεσαι. Κατέβασε τα ανοιξιάτικα ρούχα και φτιάξε ανανεωμένη ντουλάπα (και διάθεση) σε 10 απλά βήματα.

 

1. Μάζεψε τα χειμωνιάτικα: Χρησιμοποίησε κουτιά, ειδικές σακούλες, βαλίτσες και ψηλά ράφια για να βάλεις όλα τα εκτός εποχής ρούχα, αφού πρώτα τα έχεις πλύνει και τα έχεις κατηγοριοποιήσει.

2. Άφησε έξω φουλάρια, jackets, ζακέτες παντός καιρού, κοσμήματα και φυσικά μπουφάν γιατί ο καιρός είναι ακόμα απρόβλεπτος.
3. Κατέβασε τα ανοιξιάτικα, για αρχή και πάρ’ το απόφαση ότι ήρθε η ώρα για ένα super ξεκαθάρισμα: Μην κρατάς τίποτε που δεν σου χωράει, κανένα “ταλαιπωρημένο”  ή φθαρμένο ρούχο και ότι δεν έχει φορεθεί εδώ και 2 χρόνια.
4. Εξίσου σημαντικό, πριν προβείς σε αυτή τη κίνηση, είναι να έχεις καθορίσει ακριβώς το στυλ σου. Πως θέλεις να ντύνεσαι. Σκέψου, αν πραγματικά θα μπορέσεις να εντάξεις τα boho μπλουζάκια σου στο Minimal style που έχεις υιοθετήσει τον τελευταίο καιρό.
5. Η οργάνωση είναι η μισή αρχοντιά. Πάρε ίδιες κρεμάστες, διάφανα κουτιά και ειδικές σακούλες. Βάλε τα κοσμήματα σε πουγκιά, ξεχώρισε τα πιο καθημερινά από τα καλά ρούχα και κατηγοριοποίησε τα κομμάτια (χρώμα, περίσταση, είδος). Έτσι θα νιώσεις και εσύ καλύτερα με το αποτέλεσμα!
6. Κράτα τα καλά παπούτσια στα κουτιά τους και βάλε τα καθημερινά σε μια παπουτσοθήκη με ράφια, όπως προτείνει η Senior Editor του περιοδικού Mirror, Emmy Lakis.
7. Κράτησε σε εμφανές σημείο τα αξεσουάρ σου, γιατί χάνονται εύκολα και είναι κρίμα να τα υποτιμάς έτσι. Άλλωστε, ειδικά τα φουλάρια ή τα ευαίσθητα κοσμήματα χρίζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης.
8. Όσο κάνεις το ξεσκαρτάρισμα γράψε σε μια λίστα τι “πέταξες” και πρέπει να αναπληρώσεις, τι βλέπεις ότι χρειάζεσαι και σου λείπει και τι να μην ξαναπάρεις.
Έτσι, τέρμα πια τα περιττά ψώνια.
9. Μην ξεχνάς, ότι κάτι το οποίο σε σένα δεν είναι απαραίτητο ίσως είναι σε κάποια φίλη σου ή και τούμπαλιν. Είναι πολύ διασκεδαστικό να ανταλλάσσεις ρούχα, να αποκτάς καινούρια for free και να είναι χρήσιμα τα δικά σου “αχρείαστα”.
10. Τέλος, φρόντισε να μην εφαρμόζεις όλα τα παραπάνω βήματα μόνο 2 φορές το χρόνο, αλλά πιο συχνά. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις πάντα μια οργανωμένη ντουλάπα που δε θα σε αγχώνει η θέασή της κάθε πρωί!

 

Πηγή

 

Comments

comments