Το τατουάζ έχει τις ρίζες της στις συνήθειες πρωτόγονων λαών, κυρίως στα νησιά της Πολυνησίας, που χρησιμοποιούσαν αυτή τη τεχνική για να χαράξουν στο σώμα τους σύμβολα με διακοσμητική, θρησκευτική ή μαγική σημασία.
Για πολλούς λαούς, έκτοτε, το τατουάζ χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο αδελφοσύνης, κοινωνικής διάκρισης, αναγνώρισης, αλλά και ως ένδειξη πένθους.
Στη σημερινή εποχή, λίγο έχουν διαφοροποιηθεί οι λόγοι που επιλέγει κάποιος να ζωγραφίσει το σώμα του αφήνοντας πάνω σε αυτό κάποια ανεξίτηλα σημάδια.
Οι συμβολισμοί του τατουάζ
Κατά κύριο λόγο, με το τατουάζ προβάλλουμε ένα μήνυμα, ανάλογα με τα βιώματα μας, τις εμπειρίες μας, την προσωπικότητά μας.
Για πολλούς, με το τατουάζ δηλώνεται πίστη και αφοσίωση σε κάποια θρησκεία, σε μια ομάδα ή σε ένα πρόσωπο.
Είναι, συνήθως, άνθρωποι με ισχυρά διαμορφωμένες απόψεις και έντονα συναισθήματα που δε διστάζουν να χαράξουν στο σώμα τους την ιδεολογική τους ταυτότητα.
Δεν είναι λίγες οι φορές, που ένα τατουάζ αποκαλύπτει βαθύ πόνο για κάποιες καταστάσεις που το άτομο βίωσε, ενώ άλλες φορές, μέσω μιας φράσης, εκφράζεται ένα μήνυμα ελπίδας.
Για άλλους, βέβαια, το τατουάζ χρησιμοποιείται κυρίως διακοσμητικά, για να ενισχύσουν την εξωτερική τους εικόνα, να νιώσουν ξεχωριστοί και γοητευτικοί.


Πριν το κάνεις σκέψου τα εξής:
1. Τι σχέδιο θα ήθελες να έχεις και τι σημαίνει διαχρονικά για σένα. Ψάξε ένα πρωτότυπο σχέδιο που έχει συναισθηματική αξία για εσένα.
2. Βρες ένα καθαρό και αξιόπιστο studio: Δοκίμασε να βρεις τις σελίδες σε Facebook και Instagram των που θα ήθελες να σου κάνουν τατουάζ. Σε αυτές τις σελίδες ανεβάζουν φωτογραφίες με τα πιο πρόσφατα έργα τους και αυτά για τα οποία είναι περήφανοι! Αν βρεις μια δουλεία που σου αρέσει, και διαλέξεις αυτόν/ην που θα σου κάνει το tattoo, ρώτησε τους για τις ιδέες τους. Επίσης, τσέκαρε για κριτικές!
3. Αλλεργίες: Αν είσαι αλλεργική σε συγκεκριμένα κραγιόν ή σκιές, μπορεί να έχεις αλλεργική αντίδραση στο τατουάζ. Μερικές φορές οι χρωστικές που μπορεί να βρεθούν στο μελάνι για τα tattoo μπορεί να βρεθούν και σε προϊόντα μακιγιάζ. Αν είχες κάποια αλλεργική αντίδραση, μερικά τεστ στον δερματολόγο μπορούν να σου δείξουν ποια είδη μελάνης μπορείς χρησιμοποιήσεις.
4. Το σημείο που θα το χτυπήσεις: Ανάλογα με την ηλικία σου και τη δουλειά που κάνεις. Καλό θα ήταν να είναι σε σημεία που να μπορείς να τα καλύψεις με ρούχα. Μεγαλώνοντας, μπορεί να είναι αναγκαίο να τα κρύβεις. Υπάρχουν συντηρητικοί χώροι εργασίας μην το ξεχνάς!