Η πανακότα είναι από τα πλέον κλασικά γλυκά, που προσφέρουμε μετά από ένα γεύμα. Η συγκεκριμένη είναι εύκολη και έχει μόνο 15θερμίδες. Κανένας δεν θα μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το δροσερό και ανάλαφρο γλυκό.
Υλικά για 6 μπολάκια
1 λίτρο γάλα χαμηλών λιπαρών και 1 φλιτζάνι
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κακάο
3 βανίλιες σε σκόνη
7 φύλλα ζελατίνη
Κακάο άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το κακάο. Μόλις διαλυθούν ρίχνουμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης ώστε και αυτά να διαλυθούν. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα μας να πάρει μία βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε μπολάκια και μόλις σταματήσουν να αχνίζουν τα βάζουμε κατευθείαν στο ψυγείο. Αφήνουμε να παγώσουν για 2-3 ώρες και όταν θελήσουμε να τα σερβίρουμε προσθέτουμε από πάνω κακάο σε σκόνη.