H πανακότα (panna cotta) είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης. Αποτελείται από μαγειρεμένη κρέμα γάλακτος, η οποία έχει στερεοποιηθεί κατά την παρασκευή με ζελατίνη.
Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει «ψημένη κρέμα».
Στόχος μιας καλής και αποτελεσματικής δίαιτας δεν πρέπει να είναι η στέρηση αγαπημένων γεύσεων και γλυκών.
Η σοκολάτα έχει τη μαγική ιδιότητα να μετατρέπει μία άσχημη ημέρα σε κάτι όμορφο και να μάς κάνει να νιώθουμε καλύτερα.
Εάν νιώθετε ενοχές κάθε φορά που καταναλώνετε ένα κομμάτι ή μία μπουκιά, βρήκαμε για εσάς την εύκολη συνταγή της γλυκιάς Light πανακότα σοκολάτας.
Την φτιάξαμε και είναι υπέροχη!
΄Έτσι η πανακότα light σοκολάτας δίνει μια γευστική χαρά ακόμη και σ’ όσους από μας κάνουν δίαιτα ή διατροφή.
Υλικά για την πανακότα σοκολάτα
(Για 4 άτομα)
200 ml κρέμα γάλακτος light
400 ml φρέσκο γάλα (1,5% λιπαρά)
3 κουταλιές ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης
1/2 φλιτζανάκι λικέρ
1 βανίλια
Σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση της πανακότα σοκολάτας
Βάζετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη.
Ανακατεύετε καλά, προσέχοντας το μείγμα να μη βράσει, και λίγο πριν το κατεβάσετε προσθέτετε τη βανίλια, το λικέρ και τις ζελατίνες, αφού προηγουμένως τις μαλακώσετε σε ένα μπολ με νερό και στη συνέχεια τις στύψετε.
Ανακατεύετε για 1΄ και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Έπειτα, τοποθετείτε το μείγμα σε μπολάκια, τα οποία φυλάτε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες μέχρι το γλυκό να πήξει.
Σερβίρετε την πανακότα με το σιρόπι σοκολάτας.
Διαβάστε επίσης:
Πως θα αφαιρέσεις τις θερμίδες από τα αγαπημένα σου φαγητά