Πάβλοβα με φρούτα του δάσους… Φτιάξτε εύκολα ένα πεντανόστιμο και ιστορικό γλυκό, απευθείας από τη… Ρωσία!
Φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1920 και πήρε το όνομα της από τη Ρωσίδα μπαλαρίνα Anna Pavlova. Ας δούμε πώς μπορούμε να το ετοιμάσουμε και να το απολαύσουμε.Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Υλικά:
400γρ κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
Για την κρέμα:
- 75 γρ κρέμα γάλακτος
- 100 γρ μέλι
- 1 κλωναράκι βανίλιας
- 1 φύλλο ζελατίνας 5 γρ
- 200 γρ γιαούρτι
- 150 γρ τυρί κρέμα
Για τη μαρέγκα: - 6 ασπράδια αυγών
- 155γρ ζάχαρη
- 155γρ ζάχαρη άχνη
- 6 γρ κορν φλάουρΕκτέλεση:Χτυπάμε μαρέγκα, στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ με τον αυγογδάρτη τα ασπράδια των αυγών ρίχνοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη.
Όταν η μαρέγκα γίνει σφιχτή, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη σαν βροχή και το κορν φλάουρ κοσκινισμένα, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κυκλικά από κάτω προς τα πάνω. Προθερμαίνουμε το φούρνο με αέρα στους 120 C.
Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα. Στρώνουμε με κορνέ κυκλικά και ψήνουμε για μία-μιάμιση ώρα. Όταν κιτρινίσει ελαφρά, σβήνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε με ανοιχτή πόρτα να κρυώσει για να στεγνώσει λίγο.
Για την κρέμα: Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη βανίλια και μόλις λιώσει το μέλι (να μη βράσει) το βγάζουμε. Για 2 λεπτά μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και τη βάζουμε στο μείγμα ανακατεύοντας. Μετά, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και το τυρί που έχουμε μαλακώσει. Τα αναμειγνύουμε μέχρι να πετύχουμε μια λεία κρέμα και την αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει.
Φρούτα:
Για τη σώς, πολτοποιούμε μέρος από τα φρούτα του δάσους στο μούλτι τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αφού κρυώσει το μείγμα το περιχύνουμε πάνω στα φρούτα.
Τα φρούτα τα έχουμε στραγγίσει πολύ καλά ώστε να μην έχουν νερά. Πριν τα εναποθέσουμε στην κρέμα τα έχουμε αφήσει πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη.