Πεντικιούρ: Τα βήματα της επιτυχίας για να το κάνεις μόνη σου τέλεια!

pedicure

Ακόμη και τώρα που άρχισε να χειμωνιάζει πρέπει να φροντίζουμε ώστε τα πόδια μας να είναι περιποιημένα. Πρόκειται για την υγεία των κάτω άκρων μας που αποτελούν στυλοβάτες.

Πόδια απαλλαγμένα από κάλλους, σκασμένες φτέρνες και μακριά νύχια που μπαίνουν στο δέρμα μας δε μάς βοηθούν στην ευκολότερη μετάβαση από το πέδιλο στο κλειστό παπούτσι. Το πεντικιούρ μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας στο σπίτι δεδομένου πως το χειμώνα καλό είναι να αφήνουμε τα νύχια να αναπνέουν και να μην τα βάφουμε συχνά.

Είναι γνωστό, άλλωστε πως κιτρινίζουν με το συνεχές βερνίκι και η φυσική τους όψη δεν είναι και η ωραιότερη. Τέλος, για ιατρικούς λόγους πρέπει να βλέπουμε τα νύχια μας καθαρά ώστε να αντιλαμβανόμαστε έγκαιρα τυχόν ζητήματα υγείας ή μολύνσεων.

 Τα 6 βήματα για να κάνεις ένα πεντικιούρ 

  1. Αφαιρείς πρώτα το παλιό σου βερνίκι από τα νύχια.
  2. Απολέπιση με τη ράσπα: Αν τα πόδια είναι πολύ ταλαιπωρημένα και οι φτέρνες ξηρές ή σκασμένες κάνουμε χρήση σε στεγνό δέρμα. Στη συνέχεια, μουλιάζουμε τα πόδια μας σε χλιαρό νερό, άλατα και λίγο απολυμαντικό. Τα αφήνουμε για 10′ να μαλακώσουν και μετά τα στεγνώνουμε πολύ προσεκτικά.
  3. Απαλλάξου από τα νεκρά κύτταρα  κάνοντας μασάζ  με ένα μείγμα από χοντρό αλάτι και αμυγδαλέλαιο (που θα το ανακατέψεις καλά ώστε να ομογενοποιηθεί ) σε στεγνά πόδια και κυκλικές κινήσεις στα πέλματα, στους αστραγάλους, στο πάνω μέρος των ποδιών, καθώς και στα πετσάκια γύρω από τα νύχια.
  4. Κόψε τα νύχια σου στη φυσική γραμμή του νυχιού, ώστε να αποφύγεις τραυματισμούς καθώς μεγαλώνει το νύχι. Το τετράγωνο σχήμα στα νύχια των ποδιών είναι το πιο ενδεδειγμένο, αν έχεις τάση να μπαίνουν στο κρέας.
  5. Αν τα νύχια σου γυρνάνε προς τα μέσα μπορείς με το ειδικό εργαλείο να αφαιρέσεις παρανυχίδες και τμήματα νυχιού και στη συνέχεια με μια πένσα να τα αφαιρέσεις.
  6. Κόβεις τα πετσάκια αφού τα έχεις σπρώξει ελαφρά με το ειδικό ξυλάκι

Tips:

-Προσέχεις να έχεις απολυμάνει πολύ καλά όλα σου τα εργαλεία προκειμένου να μην πάθεις μολύνσεις και μύκητες.

-Αν θέλεις να βάψεις τα νύχια σου απαραίτητα απλώνεις πρώτα  βάση.

-Καλό είναι να ενυδατώνεις συχνά τα πέλματά σου με μια θρεπτική κρέμα. Μπορείς, επίσης, να βάζεις βαζελίνη και βαμβακερά αθλητικά καλστάκια προκειμένου όταν κοιμάσαι να μαλακώνουν.

ΙΕΚ MASTER – ΓΙΝΕ MASTER ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ

Σπούδασε στην Σχολή Κομμωτικής του ΙΕΚ ΜASTER |  40% Έκπτωση στα Δίδακτρα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

Στην καρδιά των νοτίων και βορείων προαστίων!
Περισσότερες Πληροφορίες
Web: Iekmaster.gr
Τηλ: 216 000 9000

 

 

Comments

comments