Πως μελετούν τα παιδιά ανάλογα με το ζώδιο τους (μέρος Γ)

kids(1)

Όπως είδαμε στα δύο προηγούμενα άρθρα, τα παιδιά ανάλογα με το ζώδιο τους παρουσιάζουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο διάβασμα και τη μελέτη τους. Πάμε να δούμε πως λειτουργούν και τα τέσσερα τελευταία ζώδια του ζωδιακού κύκλου.

 

Ο μικρός Τοξότης ειναι παιδί εξωστρεφές, χαρούμενο, γεμάτο ζωντάνια, με μεγάλη αγάπη για δράση και κινητικότητα, που του αρέσει να εξερευνά το κόσμο γύρω του και να μαθαίνει πάντα κάτι καινούργιο. Η αγάπη του για γνώση το κάνει να διαβάζει πολλά βιβλία όμως με επιφανειακό τρόπο, καθώς είναι βιαστικό και δεν έχει την υπομονή να ολοκληρώσει σε βάθος την μελέτη του και πηγαίνει από το ένα θέμα στο άλλο. Προσαρμόζεται εύκολα στο σχολείο, αφού του αρέσει να βρίσκεται με κόσμο κι όχι να κλείνεται σπίτι. Είναι πολύ κοινωνικό με έντονο χιούμορ. Έχει γρήγορη αντίληψη, με ευκολία στις ξένες γλώσσες και σε οτιδήποτε έχει να κάνει με ταξίδια, αθλητισμό κι επικοινωνία. Πολύ συχνά βαριέται μέσα στη τάξη και τότε αφήνει το μυαλό του να ταξιδεύει, ή αρχίζει να μιλάει ασταμάτητα! Δεν του αρέσει καθόλου να πειθαρχεί και προτιμά να διαβάζει εξωσχολικά βιβλία, παρά του σχολείου του. Παιδί πανέξυπνο αλλά ατίθασο, θα είναι καλός μαθητής χωρίς να πιέζει τον εαυτό του, θα ενθουσιάζεται εύκολα με οτιδήποτε καινούργιο αλλά θα το προσπερνάει όταν θα γνωρίζει κάτι άλλο κάθε φορά. Πρέπει να του μάθετε την υπομονή και την εμβάθυνση στα πράγματα.

 

Ο μικρός Αιγόκερως έχει μια περίεργη ωριμότητα από πολύ μικρό. Είναι σα να γεννήθηκε κατευθείαν ώριμο και παίρνει ευθύνες δυσανάλογα μεγάλες για την ηλικία του. Οργανωτικό, υπεύθυνο, έχει μια τάση να τα παίρνει όλα στα σοβαρά και δυσκολεύεται να είναι ξένοιαστο κι αυθόρμητο. Στο σχολείο θα είναι από τους πρώτους μαθητές, πάντα διαβασμένος και προσεκτικός. Επειδή έχει την τάση να κλείνεται στον εαυτό του και να μην κάνει εύκολα φίλους, θα περνά πολλές ώρες στο σπίτι διαβάζοντας ή θα ασχολείται εκτενώς με κάποια άλλη δραστηριότητα όπως μουσική, λογοτεχνία ή συγγραφή κειμένων, αφού τα πάει καλά στον γραπτό λόγο. Είναι πολύ μεθοδικό και βάζει στόχους τους οποίους θέλει να πραγματοποιεί βάζοντας χρονοδιάγραμμα. Με ότι καταπιάνεται θα το κάνει στην εντέλεια με μεγάλη υπομονή κι επιμονή. Έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό του και στοχεύει στο να είναι πρώτο σε όλα, θυσιάζοντας το παιχνίδι ή την ανεμελιά. Δεν μοιράζεται εύκολα τα πράγματα του και μπορεί να δημιουργήσει αντιπάθειες στα άλλα παιδιά λόγω του απόμακρου χαρακτήρα του. Οι γονείς του θα πρέπει να του μάθουν να χαλαρώνει, να χαίρεται και να αναπτύξει την κοινωνικότητα του μέσα από ομαδικές δραστηριότητες.

 

Ο μικρός Υδροχόος είναι ένα ευφυέστατο παιδί με έντονη προσωπικότητα και άποψη για όλα. Ο μικρός επαναστάτης του ζωδιακού θέλει να κάνει τα πάντα με τον δικό του τρόπο και δε θα πειθαρχεί εύκολα, εκτός κι αν του εξηγήσετε λογικά και με επιχειρήματα, για ποιο λόγο πρέπει να σας υπακούσει. Έχει μεγάλη αγάπη να μαθαίνει καινούργια πράγματα, πάντα ανήσυχο και αναλυτικό, θα πρωτοστατεί στο σχολείο με την εξυπνάδα, τις ιδέες του και το ομαδικό του πνεύμα. Σκέφτεται, αναρωτιέται, θέτει αντίλογο κι ερωτήσεις στους δασκάλους του, που θα τους καταπλήσσει με την υψηλή αντίληψη του. Μελετάει γρήγορα γιατί το μυαλό του είναι γρήγορο, μαθαίνει αμέσως κι έχει μεγάλη κλίση στην τεχνολογία, υπολογιστές, διαδίκτυο, αλλά και στις τέχνες και σε οτιδήποτε το κάνει να οραματίζεται. Είναι υπεύθυνο, αντιλαμβάνεται καλά ποιες είναι οι υποχρεώσεις του και δείχνει μεγάλη ανεξαρτησία. Του αρέσει να αναλύει αυτά που διαβάζει και θέλει να νιώθει ελεύθερο να κατανέμει το χρόνο του όπως θέλει. Επειδή σκέφτεται ταυτόχρονα πολλά πράγματα, θα το δείτε αφηρημένο αρκετά συχνά. Η ισότητα, η δικαιοσύνη κι ο ανθρωπισμός είναι θέματα που το απασχολούν.

 

Ο μικρός Ιχθύς είναι παιδάκι ντροπαλό, ευαίσθητο, γλυκομίλητο κι ονειροπόλο. Δένεται πολύ συναισθηματικά μ’ αυτούς που αγαπάει, σε βαθμό εξάρτησης. Προικισμένο με διαίσθηση, ρουφάει σα σφουγγάρι όλα όσα συμβαίνουν γύρω του, με έναν αθόρυβο τρόπο. Δεν είναι ιδιαίτερα επιμελής μαθητής, αφού του αρέσει μέσα στην τάξη να αποσύρεται στον κόσμο της φαντασίας του και να ονειροπολεί, δημιουργώντας μια παράλληλη πραγματικότητα, στην οποία θα ζει. Αυτό, το κάνει πολύ δεκτικό σε έννοιες άυλες, οι οποίες το οδηγούν στο χώρο της τέχνης, οπού μπορεί να μεγαλουργήσει. Είναι υπάκουο και προσαρμόζεται εύκολα σε όλες τις συνθήκες. Έχει μεγάλη κλίση στα φιλολογικά μαθήματα κι αν του αρέσει κάτι χάνεται με τις ώρες στο διάβασμα. Βαθειά συναισθηματικό, θα επιζητεί πάντα την στοργή των γονιών του, των δασκάλων του, των συμμαθητών του. Απογοητεύεται εύκολα κι όταν δυσκολεύεται, παραιτείται αντί να επιμείνει. Θα πρέπει να του δώσετε μεγάλη αγάπη κι αποδοχή για να μπορεί να εμπιστεύεται τον εαυτό του και να έχει το θάρρος της γνώμης του, αντί να καταφεύγει σε ψεματάκια για να είναι αρεστό. Καλλιεργείστε του την αυτοπεποίθηση γιατί έχει πολλά ταλέντα τα οποία αν μείνουν αναξιοποίητα, θα του δημιουργηθούν τάσεις φυγής κι απόσυρσης.

 

Το διαβάσαμε εδώ.

 

Comments

comments