Πως να βάζουμε σωστά το eyeliner!

asdgftawe(2)
Το eyeliner αποτελεί ένα από τα αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ για τις γυναίκες, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.  Ακόμη και στην αρχαιότητα οι Ελληνίδες και οι Αιγύπτιες ανακάτευαν μαύρο ορυκτό με λάδι ή κρασί για να κάνουν το σημερινό περίγραμμα eyeliner. Είναι σχεδόν απαραίτητο για το μακιγιάζ μας διότι μας προσδίδει έντονο και σέξυ βλέμμα, άλλοτε γατίσιο- παιχνιδιάρικο και άλλοτε πιο chic. Ωστόσο, όσο και αν το αγαπάμε , πολύ συχνά δυσκολευόμαστε στην τοποθέτηση του , είτε γιατί δεν ξέρουμε να το βάλουμε σωστά, είτε γιατί το χέρι μας τρέμει με αποτέλεσμα η γραμμή που σχηματίζεται να θυμίζει περισσότερο καρδιογράφημα, είτε γιατί δεν πετυχαίνουμε τη σωστή γραμμή για το σχήμα των ματιών μας.

eyeliner
TIPS:
  • Τοποθετήστε τον αγκώνα σας πάνω στο τραπέζι την ώρα που βάζετε eyeliner για να σταθεροποιήσετε το χέρι σας.
  • Πειραματιστείτε με διάφορα είδη eyeliner (υγρό, στερεό, gel) μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.
  • Μην πελαγώνετε αν δεν το πετύχετε με την πρώτη! Ακόμη και οι πιο καταξιωμένοι make-up artists κάνουν λάθη εκείνη την ώρα. Να έχετε πάντα μαζί σας μια μπατονέτα για να σβήνετε τυχόν ατέλειες και λάθη.
  • Μην φοβάστε να πειραματιστείτε. Αν η γραμμή για παράδειγμα, σας βγήκε πολύ πιο ψηλά απο το σημείο που υπολογίζατε μην διστάσετε να γεμίσετε το κενό και να παίξετε με τις γραμμές..μπορεί τυχαία να πετύχετε καλύτερο αποτέλεσμα απο το αρχικό σας σχέδιο!

 

Πάμε να δούμε ποιο είναι το σωστότερο βάψιμο eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών μας:

 

Αμυγδαλωτά: απλώστε το eyeliner κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού ή πιο έξω.
 
Στρογγυλά: απλώστε το eyeliner σε πολύ λεπτή γραμμή από τη μέση του βλεφάρου και πιο χοντρή προς τα έξω, ανεβαίνοντας ελαφρώς πιο πάνω από την εξωτερική γωνία του ματιού.
 
Μεγάλα: απλώστε το eyeliner σε χοντρή γραμμή, κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού.

Μικρά: απλώστε το eyeliner σε πολύ λεπτή γραμμή, από τη μέση του βλεφάρου, κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων και τραβήξτε το πιο έξω από την εξωτερική γραμμή του ματιού.
 
Καθοδικά: απλώστε το eyeliner κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων μέχρι τη μέση του βλεφάρου και συνεχίστε ανοδικά μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού ή πιο έξω.
 
Ανοδικά: απλώστε το eyeliner κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού.
 
Εσώφθαλμα: απλώστε το eyeliner σε πολύ λεπτή γραμμή, κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων.
 
Εξώφθαλμα: απλώστε το eyeliner σε χοντρή γραμμή, κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού.
 
Αραιόφθαλμα: απλώστε το eyeliner κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων, τελειώνοντας ακριβώς στην εξωτερική γωνία του ματιού.
 
Πυκνόφθαλμα: απλώστε το eyeliner από τη μέση του βλεφάρου, κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων και τραβήξτε το πιο έξω από την εξωτερική γωνία του ματιού.
 
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δούμε καρέ καρέ πως να σχηματίσουμε 9 διαφορετικές γραμμές eyeliner στα μάτια μας:

Comments

comments