Πόσο χρηστική είναι η βότκα στο καθάρισμα του σπιτιού;

votka

Η βότκα καταναλώνεται από εκατομμύρια ανθρώπους σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Την καταγωγή της,  διεκδικούν από κοινού, οι Ρώσοι και οι Πολωνοί.

Παρασκευάζεται από σιτηρά, με το σιτάρι και τη σίκαλη να έχουν τα πρωτεία, ενώ μπορεί να παραχθεί ακόμα και από σταφύλι, καλαμπόκι, πατάτα, ρύζι, σόγια ή και μελάσα.

Ο άνθρωπος που έπαιξε  το σημαντικότερο ρόλο στην ποιοτική εξέλιξη της ρωσικής βότκας, είναι ο χημικός και καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Πετρούπολης, Ντιμίτρι Μεντελέγεφ.
Η βότκα έχει πολλαπλές χρήσεις.  Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, σε cocktails, πίνεται ως σφηνάκι και χρησιμεύει και στο καθάρισμα του σπιτιού!

Πόσο χρηστική είναι, λοιπόν,  η βότκα στο καθάρισμα του σπιτιού;

1. Γυαλί
Για το καθάρισμα γυάλινων επιφανειών και καθρεπτών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ίση ποσότητα βότκα αραιωμένη με ίση ποσότητα νερού. Τα πάντα θα λάμπουν και οι επιφάνειές σας θα είναι χωρίς στίγματα.
2. Ύφασμα
Ψεκάστε μετά το πλύσιμό τους τα σκουρόχρωμα υφάσματά σας, με τη βοήθεια ενός ψεκαστήρα μια μικρή ποσότητα βότκα μαζί με νερό.  Τα χρώματα τους θα μείνουν αναλλοίωτα στον χρόνο.
3. Μούχλα
Ο πιο απλός και οικονομικός τρόπος για να καθαρίσετε τη μούχλα  μέσα στο σπίτι είναι να ρίξετε βότκα απευθείας πάνω στα προβληματικά σημεία. Αφήστε την να δράσει για 10′-15′  και στη συνέχεια περάστε την επιφάνεια με ένα πανί.

4. Καθαρισμός στρώματος
Το αλκοόλ σκοτώνει την οσμή που προκαλούν τα βακτηρίδια από τον ιδρώτα του σώματός μας, ενώ ταυτόχρονα απολυμαίνεται και το στρώμα μας. Πάρτε, λοιπόν, βότκα και ρίξτε μια ποσότητα σ’  ένα μπουκάλι με στόμιο για ψέκασμα. Ψέκασε κατά μήκος όλο το στρώμα σας. Αφού στεγνώσει είναι έτοιμο προς χρήση.

Comments

comments