Πού ήσουν πατέρα; Άφαντος όποτε σε είχα ανάγκη…

gynaika

Πατέρας! Λέξη ιερή που υπό κανονικές συνθήκες όταν την ξεστομίζεις γεμίζεις αγάπη. Στη δική μου περίπτωση η ψυχή μου γεμίζει παράπονο και τα μάτια μου πλημμυρίζουν δάκρυα. Ήσουν παρόν ως παρουσία αλλά άφαντος, όταν εγώ σε είχα ανάγκη.

Ο γάμος σου με τη μητέρα μου δε σε γέμιζε. Την παντρεύτηκες ίσως γιατί ήταν η ώρα σου να παντρευτείς και να κάνεις οικογένεια. Νόμιζες πως θα ευτυχίσεις και θα αλλάξεις ρηξικέλευθα τη ζωή σου συμπορευόμενος μαζί της. Πιστεύω πως το προσπαθήσατε να ευτυχήσετε αλλά εσύ ως πιο ελεύθερο πνεύμα δεν το κατάφερες.

Τα οικονομικά σου προβλήματα καθότι ελεύθερος επαγγελματίας και το γεγονός πως έχεις δύσκολο χαρακτήρα έκαναν τόσο εσένα όσο και εμάς δυστυχισμένους στο γάμο σου. Το γεγονός πως μια ωραία ημέρα στα 15 μου χρόνια μου δήλωσες πως όταν γίνω 18 θα ζητήσεις διαζύγιο από τη μητέρα μου επειδή έχεις μια άλλη σχέση ήταν για εμένα ένα βάρος και ένα φορτίο που το σήκωσα μόνη.

Πατέρα ήσουν απών εξαιτίας της δικής σου δίνης. Δεν έμαθες ποτέ τα όνειρά μου. Δε νοιάστηκες για τους φόβους μου και τις ανασφάλειές μου. Δε θέλησες να μάθεις πώς ένιωθα στους καυγάδες σας όταν εγώ χωνόμουν στην ντουλάπα του δωματίου μου για να μην σάς ακούω.

Έφυγες και η μητέρα μου με σπούδασε. Δε με ρώτησες ποτέ πώς τα πήγαινα στις σπουδές. Δε θέλησες μέχρι και σήμερα να με ρωτήσεις πώς βρίσκω εργασία, αν το επάγγελμά μου διέπεται από κορεσμό και ανεργία. Τι τρώω πώς τα βγάζω πέρα σε κρατάει παγερά αδιάφορο.

Παντρεύτηκα και χώρισα και δε μου στάθηκες. Μόνη έκανα τις εσωτερικές μου διεργασίες.  Ερχόσουν κατά διαστήματα κοντά μου και με πλησίαζες και μετά πάλι εξαφανιζόσουν.

Πλέον δεν έχουμε καν επαφή. Φαντάζεσαι πώς πονάει… σωστά; Θυμήσου πως είμαι ορφανή από μητέρα και στην ουσία έθαψα και εσένα ζωντανό. Μόνη είμαι η γυναίκα και ο άντρας της ζωής μου και νιώθω φτερό στον άνεμο!

Να είσαι καλά πατέρα και ας με διέλυσες ψυχικά. Τα λόγια σου, το γεγονός πως δεν πίστεψες ποτέ σε μένα και το γεγονός πως δεν ήσουν περήφανος για το παιδί σου και τα επιτεύγματά του μου έμεινε για πάντα χαραγμένο στη ψυχή. Ο Θεός να σε συγχωρέσει.

Comments

comments