Προθεσμία ενός μήνα για τις φορολογικές δηλώσεις!

gfdg

Προθεσμία μέχρι το τέλος Ιουνίου έχουν οι φορολογούμενοι για να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση για το έτος 2015, υπενθυμίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής, η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου (αν το εκκαθαριστικό είναι χρεωστικό) είναι η 29η Ιουλίου 2016.

Στην ανακοίνωσή του, το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι δόθηκε ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα, για την υποβολή των δηλώσεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και των λογιστών-φοροτεχνών.

«Δεν επιθυμούμε όμως να επαναληφθούν τα προβλήματα του 2015 με τις συνεχείς παρατάσεις, για πολλούς μήνες. Για το 2016 ο προγραμματισμός είναι, παράταση να δοθεί μόνο αν υπάρξουν έκτακτα προβλήματα (π.χ. καθυστερήσεις στο TAXIS) και για συγκεκριμένες ημέρες.

» Για τους λόγους αυτούς καλούμε τους πολίτες, τους λογιστές-φοροτέχνες, το ΟΕΕ και όλους τους σχετικούς φορείς να συμβάλλουν, ώστε να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία έγκαιρα και χωρίς την λογική της ‘τελευταίας στιγμής’, που μπορεί να οδηγήσει σε ταλαιπωρίες και υπερφόρτωση του συστήματος.»

Το υπουργείο υπενθυμίζει επίσης και τα πρόστιμα για την εκπρόθεσμη δήλωση:

– Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.

– Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.

– Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.

– Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.

Πηγή: sofokleousin.gr

Comments

comments