Πώς ένα μικρό κουκλίστικο σπίτι μπορεί να φαίνεται τεράστιο!

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων με μικρό σπίτι, τότε σίγουρα υπάρχουν φορές που έχεις απελπιστεί και έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι την ιδέα της μετακόμισης σε μεγαλύτερο.

Έχουμε την τάση να μαζεύουμε πολλά πράγματα στο χώρο μας με αποτέλεσμα μετά από λίγο διάστημα τα ντουλάπια να είναι γεμάτα από άχρηστα αντικείμενα, οι πάγκοι εργασίας γεμάτοι από βάζα και παντός είδους συσκευές που δε χρειαζόμαστε και ο συνδυασμός αυτού του μικρού χάους με τα λίγα τετραγωνικά μάς απελπίζει.

Πώς ένα μικρό κουκλίστικο σπίτι μπορεί να δώσει την αίσθηση και τις ανέσεις ενός μεγάλου;

Γίνεται ένας μικρός χώρος να είναι και λειτουργικός και όμορφος; Η κρίση έχει υποχρεώσει πολλούς ανθρώπους να επιλέξουν μικρά σπίτια για τη διαμονή τους. Αυτό δίνει την ελευθερία και στους σχεδιαστές να φτιάξουν πρωτότυπες συνθέσεις και να δώσουν αντισυμβατικές λύσεις.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να ξεκαθαρίσεις τι πραγματικά έχεις ανάγκη.

Πράγματα που τους τελευταίους 6 μήνες δεν έχεις καν αναζητήσει είναι πιθανόν να μείνουν στα αζήτητα για πολλά ακόμη χρόνια.

Αντικείμενα ραγισμένα ή πολυκαιρισμένα μπορείς να τα πετάξεις ή να τα δωρίσεις. Ένα ραγισμένο φλιτζάνι ακόμη και αν κρατάει το περιεχόμενό του είναι εστία αποθήκευσης βακτηριδίων.

Αγόρασε κουτιά αποθήκευσης για χαρτιά ή έγγραφα. Ακόμη καλύτερα σημαντικά όπως είναι συμβόλαια, ασφάλειες κλπ να τα σκανάρεις και να τα έχεις ηλεκτρονικά.

Αν έχεις σκούρους τοίχους ή έπιπλα, ήρθε η ώρα της αλλαγής. Τα σκούρα χρώματα, μειώνουν το χώρο. Πάρε πινέλο και άρχισε να βάφεις! Έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να το κάνεις. Θα δεις πόσο μεγαλύτερο θα φαίνεται μετά.

Κρέμασε έναν καθρέφτη απέναντι από ένα παράθυρο και σώθηκες. Είναι το πιο διαδεδομένο τρικ το οποίο θα κάνει το σπίτι σου να φαίνεται πολύ μεγάλο από ότι είναι στην πραγματικότητα. Όταν μιλάμε για καθρέφτες δεν εννοούμε να μετατρέψεις το δωμάτιό σου σε αίθουσα μπαλέτου. Οι καθρέφτες δεν διπλασσιάζουν μόνο το μέγεθος ενός δωματίου αλλά αντικατοπτρίζουν το φως προσθέτοντας τελικά επιπλέον χώρο.

Αναζήτησε πολυμορφικά έπιπλα. Έπιπλα που όταν δεν θα τα χρειάζεσαι στην πλήρη τους ανάπτυξη όπως μια τραπεζαρία να πιάνουν μικρό χώρο. Επίσης κρεβάτι τύπου καναπέ κλπ.

Προσπάθησε να έχεις ενιαίους χώρους και όχι πολλά μικρά δωμάτια.

Τέλος μη βάλεις βαριές κουρτίνες αλλά επέλεξε αέρινες λευκές ή περσίδες.

 

Comments

comments