Πώς μπορεί ένα ταπεινό βάζο μαρμελάδας να γίνει ένα μικρό έργο τέχνης;

Κάθε παλιό βάζο μαρμελάδας μπορεί να αναμορφωθεί σε ένα ιδιαιτέρως συμπαθές και λειτουργικό αντικείμενο. Στη σημερινή ανάρτηση, θα μεταμορφώσουμε το απλό βάζο αφού το πλύνουμε σχολαστικά, αφαιρέσουμε με τη βοήθεια ζεστού νερού ετικέτα και υπολείμματα κόλλας και το σκουπίσουμε ώστε να είναι έτοιμο προς χρήση.

Αμέσως μετά πιάνουμε δουλειά!  Θα του δώσουμε λάμψη και τσαχπινιά βάφοντας το καπάκι με χρυσή μπογιά ή άλλη μπογιά της αρεσκείας σας και αφού στεγνώσει θα προσθέσουμε ένα πλαστικό ζωάκι που προηγούμενος θα έχουμε επίσης βάψει στο ίδιο χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον, το κόστος ελάχιστο και η διαδικασία εύκολη και ολιγόλεπτη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάζα του ιδίου μεγέθους ή και διαφορετικά ανάλογα με τις χρήσεις που εσείς επιθυμείτε. Ολοκληρωμένα μπορούν να φιλοξενήσουν στο εσωτερικό τους συνδετήρες, βαμβάκι, μπατονέτες, μολύβια κλπ.

Πώς θα τα δημιουργήσουμε;

Θα χρειαστούμε:

Βαζάκια
Νερό και σαπούνι και ίσως ένα σφουγγάρι συρμάτινο για να βγουν τα υπολείμματα της κόλλας
Μπογιά σε σπρέι
Γάντια μιας χρήσεως
Πλαστικά ζωάκια ή ότι φιγούρα εσείς επιθυμείτε
Πιστόλι σιλικόνης (θερμόκολλα)
Εφημερίδα

Οδηγίες

Αφαιρούμε τα καπάκια και τα ψεκάζουμε με το σπρέι της επιλογής μας. Περνάμε όσες στρώσεις χρειαστούν αφού όμως στεγνώσει καλά η κάθε μια, ώστε να καλύψει το χρώμα τυχόν σχέδια του καπακιού.

Με τον ίδιο τρόπο βάφουμε κάθε πλευρά από τις φιγούρες.

Αφού έχουν στεγνώσει και είμαστε βέβαιοι πως τα χέρια μας δε θα αφήσουν δαχτυλιές κολλάμε τη φιγούρα με τη βοήθεια της σιλικόνης στο κέντρο του καπακιού.

Τέλος, γεμίζουμε το εσωτερικό του βάζου με τα αντικείμενα που θέλουμε να φυλάξουμε.


Tips:

Στρώστε σε ένα άδειο τραπέζι την εφημερίδα για να μην λερώσετε το χώρο. Αν θέλετε με τη βοήθεια ενός χαρτονιού ή ενός κουτιού καλύψτε το καπάκι που ψεκάζετε γιατί το σπρέι μπορεί να λερώσει και αντικείμενα που εσείς δεν επιθυμείτε. Στην περίπτωση δηλ. του κουτιού που είναι η καλύτερη λύση ακουμπάτε στον πάτο κάθε τι που θέλετε να βάψετε ώστε να λερωθούν μόνο τα πλαϊνά τοιχώματα του κουτιού.

Επειδή η μπογιά φεύγει πολύ εύκολα τα καπάκια δεν μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων.


Τόσο απλό και τόσο ωραίο σαν κατασκευή. Δε συμφωνείτε;

 

 

 

 

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!