Το “παιχνίδι” που θα ανανεώσει τη σχέση σου!

zeugaria_agkalia

Δεν είναι λίγες οι φορές που βρίσκουμε τα πάντα στη σχέση μας λάθος. Συνήθειες του συντρόφου σου που κάποτε δεν σε απασχολούσαν καν, τώρα σε κάνουν να ανατριχιάζεις μόνο στη σκέψη.

Όλα είναι δυσλειτουργικά και υπάρχει ένας μόνιμος εκνευρισμός.

Ανούσια προβλήματα όπως “ξέχασε πάλι να κατεβάσει το καπάκι της τουαλέτας”, “δεν μαγειρεύεις τόσο νόστιμα, όσο η μαμά μου”, αρχίζουν και παίρνουν διαστάσεις καυγά.

ΟΚ, ας βάλουμε ένα στοπ. Είναι γεγονός ότι όλες οι σχέσεις περνούν κρίση κάποια στιγμή. Είναι η καθημερινότητα και η τριβή που τα προκαλεί.

Θα μπορούσες να γλιτώσεις την περιττή ένταση όμως; Σαφώς και θα μπορούσες μιας και υπάρχει μια άσκηση που μπορεί από σήμερα κιόλας να βελτιώσει τη σχέση σας!

Το κλειδί βρίσκεται στο που επιλέγεις να επικεντρωθείς.

Δε μπορείς να έχεις το 100% της προσοχής σου σε όλες τις λεπτομέρειες γύρω από την σχέση σας, μπορείς, όμως, να επιλέξεις που θα εστιάσεις.

Παρακάτω θα βρεις την τεχνική που αν την ακολουθήσεις θα δεις την σχέση σου να βελτιώνεται φανερά και περισσότερο μέρα με την μέρα.

Δες επίσης πως να διατηρήσεις το ενδιαφέρον του για σένα για πάντα!

Μια άσκηση που θα βελτιώσει τη σχέση από σήμερα κι ολας!

Βήμα 1

Πάρε χαρτί και μολύβι και πήγαινε κάπου ήρεμα και που να κάθεσαι αναπαυτικά.

Κλείσε τα μάτια σου, πάρε 2-3 βαθιές ανάσες και συγκεντρώσου στα πρώτα ραντεβού σου με τον σύντροφο σου.

Την αρχή της σχέσης σας και τι σου άρεσε σε εκείνον. Σημείωσε τα στο χαρτί σου και περιέγραψε με λεπτομέρειες το πως σε έκανε να νιώθεις.

Συνέχισε να γράφεις μέχρι να μην μπορείς να σκεφτείς κάτι άλλο.

Βήμα 2

Μετά κάνε μια λίστα. Όχι με τα αρνητικά χαρακτηριστικά του συντρόφου σου, γιατί αυτά προφανώς τα έχεις ανακαλύψει και σε εκνευρίζουν.

Θυμήσου και παρατήρησε όλα τα θετικά χαρακτηριστικά που λάτρεψες από την αρχή.

Περιέγραψε τα όσο πιο αναλυτικά μπορείς. Πάρε τον χρόνο σου, μην βιαστείς.

 

Βήμα 3

Πριν πέσεις για ύπνο, πάρε την λίστα πάλι κοντά σου, διάβασε την και συμπλήρωσε ακόμα 3 θετικά χαρακτηριστικά του συντρόφου σου.

Μπορεί να είναι από κάτι απλό όπως το υπέροχο του σώμα, μέχρι κάτι πιο ρομαντικό όπως πόσο τρυφερά σου χάιδεψε την πλάτη πριν σου πει καληνύχτα και πάει στο δωμάτιο να κοιμηθεί.

Όποια 3 θεωρείς ότι αξίζουν να υπάρχουν στο χαρτί αυτό.

Βήμα 4

Το πρωί που θα σηκωθείς, πριν ξεκινήσεις να μπαίνεις στους γρήγορους ρυθμούς της δουλειάς και των υποχρεώσεων, πάρε λίγο χρόνο να ξαναδιαβάσεις τη λίστα.

Έτσι όπως είσαι στο κρεβάτι κλείσε τα μάτια και φαντάσου όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του που σε κάνουν να χαμογελάς. Σκέψου το σαν πρωινό διαλογισμό.

Μόνο που το μέρος που επιλέγεις για να ηρεμήσεις είναι ο σύντροφος σου και δεν χρειάζεται να πάρεις τη στάση του διαλογισμού. Απλά έτσι ξαπλωμένη στο κρεβάτι αρκεί.

Βήμα 5

Επανάλαβε αυτή τη διαδικασία κάθε μέρα για 30 μέρες.

Το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο συμπλήρωσε θετικά χαρακτηριστικά και το πρωί πριν σηκωθείς για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, διάβασε και πάλι τη λίστα.

Σου ξαναλέω πως δεν χρειάζεται να είναι κάτι συγκεκριμένο που να θεωρείς θετικό. Αρκεί και το γεγονός ότι θυμήθηκε να πετάξει τα σκουπίδια.

Θα παρατηρήσεις ότι μέσα σε αυτόν τον ένα μήνα, η προσοχή σου θα έχει στραφεί στα θετικά του συντρόφου σου και πως αυτά σε κάνουν να νιώθεις καθημερινά χαρούμενη και ευτυχισμένη.

Ο εγκέφαλος σου θα επικεντρώνεται σε όλα αυτά τα θετικά και θα τα οποιαδήποτε μικρά αρνητικά στοιχεία θα τα προσπερνάει.

Σαφώς και δε θα λύσει όποιο σοβαρό πρόβλημα υπάρχει, θα σε βοηθήσει, παρόλα αυτά, να γλιτώσεις την ανεπιθύμητες εντάσεις.

Πηγή: ediva.gr

Comments

comments