Πώς να φροντίσω τα χέρια μου ώστε να είναι νεανικά και ενυδατωμένα;

xeria

Τα χέρια μας προδίδουν πάντα την ηλικία μας και βέβαια και τον τρόπο ζωής μας. Δεν είναι τυχαίο που οι άνθρωποι που κάνουν χειρωνακτική εργασία έχουν χέρια ταλαιπωρημένα, γεμάτα σκασίματα, κάλους και νύχια σπασμένα ή ποτισμένα από μπογιά.

Ακόμη και εσύ που κάνεις καθημερινά τις δουλειές σου ταλαιπωρείς τα χέρια σου πλένοντας πιάτα, καθαρίζοντας το σπίτι με απορρυπαντικά ή κάνοντας εργασίες όπως η κηπουρική. Το κρύο επίσης, τα σαπούνια και η έλλειψη ενυδάτωσης καταπονούν τα χέρια μας και τα γερνούν προς της ώρας τους. Ένα ταλαιπωρημένο χέρι δεν είναι κομψό για μια γυναίκα οποιασδήποτε ηλικίας. Καθαρά και περιποιημένα νύχια και χέρια μαλακά και ενυδατωμένα δίνουν την αίσθηση της καθαριότητας και της υγείας.

Ένα καλό μανικιούρ θα κρατήσει τα νύχια σου υγιή και καλοσχηματισμένα. Μη ξεχνάς πως πολλά μικρόβια εισχωρούν στο σώμα μας μέσω των νυχιών και του δέρματος.

Τώρα που γυρίσαμε όλοι από τις διακοπές μας καλό είναι να να επισκεφτούμε μια ειδικό που θα φροντίσει επαγγελματικά το μανικιούρ μας.Επίσης, είναι σκόπιμο να κάνουμε αρκετές μάσκες ενυδάτωσης ώστε να μάς βρει το φθινόπωρο και το χειμώνα με χέρια βελούδινα σαν του μωρού

Παρακάτω θα δεις μερικές καθημερινές συνήθειες που επιβαρύνουν την υγεία της επιδερμίδας ώστε να τις αποφύγεις όσο μπορείς: 

• Κάνε απολέπιση στα χέρια σου, προσθέτοντας λίγη ζάχαρη στο φυσικό υγρό σαπούνι χεριών. Τα χέρια σου θα γίνουν με μιας  μαλακά και μεταξένια.

• Όταν τα χέρια σου είναι συνεχώς στο νερό, φόρεσε γάντια μιας χρήσεως ή κουζίνας.

• Όταν ασχολείσαι με την κηπουρική ή κατασκευές DIY  βάλε ειδικά  γάντια κηπουρικής.

• Βάλε μια κρέμα χεριών  δίπλα στο νεροχύτη και στο κομοδίνο σου. Έτσι δε θα ξεχνάς να ενυδατώνεις σε κάθε ευκαιρία τα χέρια σου.

•Ο ήλιος δημιουργεί πανάδες στα χέρια γι’ αυτό αν έχεις ανοιχτό δέρμα και εκτίθεσαι στην ηλιοφάνεια καλό θα ήταν να απλώνεις μια ελαφρά στρώση αντηλιακού.

• Όταν ο καιρός είναι κρύος (τους χειμερινούς μήνες), φόρεσε  γάντια.

ΙΕΚ MASTER – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Στην καρδιά των νοτίων και βορείων προαστίων!
Περισσότερες Πληροφορίες
Web: Iekmaster.gr
Τηλ: 216 000 90000

Comments

comments