Μου έσπασε το κραγιόν μου πώς μπορώ να το φτιάξω;

kragion-spasmeno

Ερώτηση: Δυστυχώς έχω πολλά κραγιόν που τα αγαπώ πολύ αλλά λόγω ατυχημάτων και δικής μου αμέλειας κάποια έχουν σπάσει και κάποια οδεύουν προς το τέλος τους.

Όμως επειδή είμαι φοιτήτρια και τα οικονομικά μου είναι περιορισμένα δεν με παίρνει να τα πετάξω και να πάρω καινούργια. Πιστεύω πως εσείς θα έχετε να μου προτείνετε κάποιες λύσεις γιατί κατά καιρούς έχω διαβάσει πολύτιμες συμβουλές.

Απάντηση: Αγαπητή μας φίλη δεν πετάμε τίποτα. Σε μια εποχή που όλες μας είμαστε οικονομικά στριμωγμένες  κάνουμε ορθή χρήση όλων μας των καλλυντικών ώστε να τα κρατάμε για αρκετό καιρό.

Στην περίπτωσή μάλλον τα πετάς από εδώ και από κει και γι’ αυτό σπάνε. Εμείς, πράγματι έχουμε λύση για σένα.

Πρώτα πρώτα πρέπει να πλύνεις καλά τα χέρια σου και να τα απολυμάνεις ώστε να μην έχουν μικρόβια.

Στη συνέχεια, αφαίρεσε το τμήμα που έχει σπάσει μ’ ένα χαρτομάντιλο και πέρασε από κάτω του ένα αναμμένο σπίρτο ή έναν αναπτήρα, ώστε να λιώσει ελαφρώς το κραγιόν και να επιτευχθεί συγκόλληση.

Τοποθέτησέ, στη συνέχεια  και πάλι στη βάση του και προσπάθησε να του δώσεις το αρχικό του σχήμα για  να κλείσει στη θήκη του και να το χρησιμοποιήσεις εκ νέου. Αφού ολοκληρώσεις τη διαδικασία το βάζεις  στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα. Όπως θα διαπιστώσεις θα είναι σαν καινούργιο!

Τα κραγιόν που έχουν σχεδόν τελειώσει μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μέχρι να τα αντικαταστήσεις.  Με μια μπατονέτα αυτιών θα μαζέψεις  όσο κραγιόν έχει μείνει μέσα στη βάση της συσκευασίας.

Αν βάλεις λίγη βαζελίνη και το ανακατέψεις με τι κραγιόν θα αποκτήσεις ζουμερά και ενυδατωμένα χείλη έτοιμα για φίλημα.

Όπως βλέπεις πάντα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να είμαστε ψύχραιμες!

Δείτε ακόμη:

Πρόκειται να βγω ραντεβού μετά από πολύ καιρό. Τι πρέπει να προσέξω;

Comments

comments