Τι μαγνητίζει την προσοχή ενός άντρα; Πώς μια γυναίκα περνά απαρατήρητη και μια άλλη όχι;

Γιατί από το οπτικό πεδίο ενός άντρα μια γυναίκα του τραβάει την προσοχή και μια άλλη περνά απαρατήρητη; Πώς γίνεται αφού και οι δύο είναι όμορφες και σε πρώτη ανάγνωση ελκυστικές;

Γιατί εμείς οι γυναίκες επιθυμούμε να είμαστε αψεγάδιαστες και όμορφες σαν κούκλες barbie ενώ οι άντρες διαλέγουν μια γυναίκα με φυσική ομορφιά και γλυκύτητα;

Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων οι άνδρες προσέχουν:

1. Την υγεία των μαλλιών

Από την εποχή των σπηλαίων οι άνδρες προσέχουν τα γυναικεία μαλλιά καθώς είναι δείγμα υγείας, πράγμα που σημαίνει με τη σειρά του ότι το θηλυκό είναι κατάλληλο για ζευγάρωμα.

2. Αν το χαμόγελο είναι γνήσιο

Οι άνδρες ξεχωρίζουν το πιεσμένο χαμόγελο από το αυθεντικό. Στην δεύτερη περίπτωση σημαίνει ότι υπάρχει γνήσιο ενδιαφέρον πράγμα που τους σπρώχνει να συνεχίσουν την πολιορκία.

3. Το μέγεθος της παρέας

Αν η γυναίκα βρίσκεται με μεγάλη παρέα είναι δυσκολότερο για τους άνδρες να την προσεγγίσουν. Αν βρίσκεται με ακόμη μία φίλη πάλι θα δυσκολευτεί γιατί θα σκεφτεί ότι δεν θα την εγκαταλείψει για να του μιλήσει. Το τέλειο μέγεθος παρέας είναι τρία άτομα, γιατί οι υπόλοιποι δύο μπορούν να συνομιλήσουν μεταξύ τους όταν εκείνος και ο “στόχος” αποχωρήσουν.

4. Ο τόνος της φωνής

Μία φωνή σε υψηλότερο τόνο τραβάει την προσοχή των ανδρών γιατί είναι δείγμα δύναμης εκ μέρους της γυναίκας και υγείας, άρα στο υποσυνείδητο τους θεωρείται ένδειξη γονιμότητας.

5. Η αναλογία μέσης – γοφών

Οι γυναίκες που έχουν ευρύτερους γοφούς θεωρούνται γονιμότερες, έτσι οι άνδρες προτιμούν τα θηλυκά με στενή μέση και μεγαλύτερους γοφούς.

6. Η λάμψη του δέρματος

Ένα λαμπερό δέρμα θεωρείται δείγμα υγείας – φυσικής και ψυχικής – και οι άνδρες προσελκύονται από ένα καθαρό και φωτεινό πρόσωπο.

7. Τι είναι ψεύτικο πάνω στη γυναίκα

Ψεύτικες βλεφαρίδες, νύχια, εξτένσιονς κ.α. “φωνάζουν” ότι αυτό που βλέπουν δεν είναι αυτό που ισχύει στ’ αλήθεια. Προτιμούν μία όψη πιο αυθεντική που δεν θα κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις.

8. Τα μάτια

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και οι άνδρες τα κοιτούν περισσότερο από άλλα μέρη του σώματος. Από εκεί μπορούν να αντλήσουν πολλές πληροφορίες για τη γυναίκα που θα τους κάνουν να θέλουν να τη γνωρίσουν καλύτερα.

Comments

comments