6 Τρόποι για να περάσεις το χρόνο σου στο σπίτι!

Επειδή κάθεσαι μέσα, δεν σημαίνει πως θα μαραζώσεις κιόλας. Υπάρχουν τόσο πράγματα που μπορείς να κάνεις και να σου φτιάξουν και τη διάθεση.

Άλλωστε, το σπίτι σου είναι ένα μέρος που έχεις επιλέξει, ίσως κι έχεις διακοσμήσει και σ’ ευχαριστεί για να μένεις εκεί. Άρα, γιατί να μην περάσεις ωραία; Επειδή είσαι πολλές ώρες;

Τι να κάνεις στο σπίτι, ώστε να περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου;

Διάβασε ένα βιβλίο

Το βιβλίο είναι από τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου. Μπορεί να σου ανοίξει τους ορίζοντές σου, να σου μάθει πάρα πολλά πράγματα κι έναν κόσμο τελείως διαφορετικό, τον κόσμο της φαντασίας, αλλά και της γνώσης. Τώρα που έχεις ελεύθερο χρόνο είναι μια πολύ καλή λύση το να διαβάσεις ένα βιβλίο της επιλογής σου. Ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις όμορφα τον χρόνο σου, όταν τον υπόλοιπο καιρό δεν έχεις την ευκαιρία για λίγο διάβασμα.

Κάνε γυμναστική και διαλογισμό

Το να βάλεις ευχάριστη μουσική και να γυμναστείς είναι αναγκαίο και για να περάσεις όμορφα και για να “κάψεις” θερμίδες. Η γυμναστική και η yoga στο σπίτι είναι μερικές δραστηριότητες που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα σε γεμίσουν ενέργεια. Μπορείς, επίσης, να κάνεις και διαλογισμό για να χαλαρώσεις και να δεις τα πράγματα πιο ευχάριστα.

Περιποιήσου τον εαυτό σου

Σίγουρα αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με τον εαυτό σου, κάτι που σίγουρα δεν προλαβαίνεις να κάνεις όταν τρέχεις από υποχρέωση σε υποχρέωση. Κάνε τα beauté σου, ένα απολαυστικό αφρόλουτρο, φτιάξε τη δικιά σου μάσκα προσώπου και περιποιήσου τα άκρα σου. Σίγουρα έχεις κι εσύ την ανάγκη να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου!

Φτιάξε μια συνταγή για πρώτη φορά

Πειραματίσου στην κουζίνα με μια συνταγή που δεν έχεις ξαναφτιάξει. Αν δεν το ‘χεις και τόσο με την μαγειρική, δεν χρειάζεται να φτιάξεις κάτι δύσκολο και να ανοίξεις φύλλο. Ένας ιδιαίτερος και θρεπτικός χυμός ή μερικά νόστιμα cookies ίσως να ήταν μια καλή επιλογή!

Δες μια καινούργια σειρά

Κι αν βλέπεις ότι η κούραση είναι πια στοιχείο της καθημερινότητάς σου, τότε απλά ξεκουράσου για λίγο. Χαλάρωσε, δες μια ταινία ή μια σειρά που θα σου αρέσει και δώσε τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό σου και στο σώμα σου να ξεκουραστεί από το βαρύ πρόγραμμα των προηγούμενων ημερών. Αν ξέρεις κάποια ξένη γλώσσα, τότε θα ήταν ιδανικό να ξεκινήσεις μια ξένη σειρά στη γλώσσα αυτή για να κάνεις και λίγη εξάσκηση!

Οργάνωσε τον χώρο σου

Και ποιος θέλει να ζει σε ακατάστατο χώρο; Να η ευκαιρία που έψαχνες για να ξεκαθαρίσεις όσα χρειάζεσαι στο δωμάτιό σου. Τακτοποίησε τη ντουλάπα σου, τα συρτάρια κι ό,τι άλλο θέλει μάζεμα. Οργάνωσε το περιβάλλον στο οποίο ζεις, ώστε να είναι καλύτερη και πιο οργανωμένη και η μέρα σου!

Πηγή: ipop.gr

Comments

comments