“Χωρίσαμε και δεν ξέρω πώς να τον ξεπεράσω”: Ξεπέρασέ τον ανώδυνα με 5 τρόπους!

Ερώτηση:

Με λένε Μάρθα. Είμαι 25 ετών και πρόσφατα χώρισα από το φίλο μου.

Νιώθω πολύ πονεμένη και πικραμένη. Όλο μου το κορμί “αιμορραγεί”. Νιώθω προδομένη και το μόνο που θέλω είναι να χωθώ κάτω από τα σκεπάσματα.

Θα ήθελα να κοιμηθώ για ώρες μέχρι να ανασυγκροτηθώ. Αν με ρωτήσετε πραγματικά αυτό που θα επιθυμούσα είναι να ξυπνήσω και όλα να είναι ένα κακό όνειρο. Θέλω να ξεπεράσω όσο πιο ανώδυνα γίνεται το χωρισμό.

Να τον πάρω τηλέφωνο; Να το πάρω απόφαση; Να πάω να τον περιμένω έξω από τη δουλειά του; Τον αγαπάω και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου μακριά από αυτόν. Τι να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, ο έρωτας με έρωτα περνάει. Εμείς επειδή είμαστε πρακτικοί τύποι θα σου πούμε 4+1 τρόπους  για να ξεπεράσεις το χωρισμό. Αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μας θα ανακάμψεις πιο εύκολα και  θα σταθείς στα πόδια σου. Το οφείλεις στον εαυτό σου και είναι και η καλύτερη εκδίκηση.

1. Μάζεψε όλα του τα δώρα και τα προσωπικά του αντικείμενα.

Καρτούλες, αρκουδάκια, ρούχα και κοσμήματα όλα μέσα σε ένα κουτί και στο πατάρι. Με αυτό τον τρόπο κάνεις το πρώτο βήμα να βγάλεις από το οπτικό σου πεδίο όσα σου θυμίζουν την παρουσία του.

2. Στρέψε τον εαυτό σου σε άλλα ενδιαφέροντα.

Κάνε εργασιοθεραπεία, πήγαινε γυμναστήριο, κάνε ένα χόμπι.

Πήγαινε με τις φίλες σου για καφέ. Κάνε δηλαδή ότι θα έκανες αν δεν τον είχες γνωρίσει. Θυμήσου τι σε ευχαριστούσε στο παρελθόν και προσπάθησε να το  εντάξεις εκ νέου στην καθημερινότητά σου.

Δε λύνει το πρόβλημα αλλά οπωσδήποτε είναι μια αρχή. Θα σε βοηθήσει επίσης να μην μπεις στον πειρασμό των άσκοπων τηλεφωνημάτων. Κάτι που έκανε τον κύκλο της είναι εις βάρος μας να το κυνηγάμε. Επιπλέον, έχουμε υποχρέωση να είμαστε αξιοπρεπείς.

3. Πάρε το χρόνο που σου αναλογεί για να ανακάμψεις.

Μη σε νοιάζει αν είναι μια εβδομάδα, ένας μήνας ή ένας χρόνος. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χρόνο για να ανασυγκροτηθεί. Επίσης, μη σε απασχολεί τι θα πουν οι γύρω σου. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σε κρίνει παρά μόνο εσύ τον εαυτό σου!

4. Άλλαξε την εμφάνισή σου.

Αν έχεις παραπανίσια κιλά κάνε μια κούρα διατροφής. Άλλαξε το χτένισμά σου, το χρώμα των μαλλιών σου και το κούρεμά σου. Πήγαινε για ψώνια.

Προσπάθησε δηλαδή να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου. Όσο πιο καλά νιώθεις εξωτερικά τόσο καλύτερα θα νιώθεις και εσωτερικά. Άλλωστε μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να μην πηγαίνει έστω και ένας τομέας καλά. Μόνο κακό θα κάνεις σε εσένα και δε σου αξίζει!

5. Ο έρωτας με έρωτα περνάει

Κλισέ; Κλισέ, αλλά ισχύει. Και, μικρό μυστικό: δεν είναι ανάγκη να ερωτευτείς. Μερικές φορές, και λίγο καλό σεξ μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα από ποτέ…

Η φίλη μας περιμένει τις συμβουλές σας!

“Ο άντρας μου ύστερα από 32 χρόνια γάμου θέλει να φύγει από το σπίτι, τι να κάνω;”

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!