Πώς θα διατηρηθεί το ζωντανό χρώμα των μαλλιών μέχρι 8 εβδομάδες; Όλα τα tips για να το πετύχεις!

Τι φταίει άραγε και ξεθωριάζει το χρώμα των μαλλιών τόσο εύκολα; Γιατί τα δικά σου τα μαλλιά χάνουν τη λάμψη και τη ζωντάνια τους; Πώς θα διατηρηθεί το ζωντανό και κυρίως φωτεινό  χρώμα των μαλλιών μέχρι 8 εβδομάδες; Όλες αυτές τις απορίες είμαστε εδώ για να τις λύσουμε. Συγκεντρώσαμε όλα  τα tips για να το πετύχεις! Εμείς, αγαπητή αναγνώστρια πιστεύουμε πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αρκεί να ξέρεις τα σωστά μυστικά και να τα ακολουθήσεις βήμα προς βήμα…
Αγόρασε μια επαγγελματική βαφή:
Μια επαγγελματική βαφή θα διαρκέσει περισσότερο πάνω στα μαλλιά σου. Μπορεί να είναι πιο ακριβή, αλλά σίγουρα θα κερδίσεις την υγεία και τη ζωντάνια των μαλλιών σου. Τα μαλλιά σου θα είναι ζωντανά και φωτεινά όπως αυτά των διαφημίσεων.

Επίλεξε σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκα αποκλειστικά για βαμμένα μαλλιά:
Προϊόντα με ήπια σύνθεση, πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες που διατηρούν την τρίχα υγιή και δίνουν παράταση χρόνου στο χρώμα της βαφής.
Περίμενε τουλάχιστον μια ολόκληρη μέρα πριν λουστείς:
Στη συνέχεια προσπάθησε  να λούζεσαι  μόνο δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα για να κρατήσει το χρώμα περισσότερο. Τις ημέρες που παραλείπεις το λούσιμο, μπορείς να τα ξεβγάλεις με χλιαρό νερό και στη συνέχεια με κρύο και  να χρησιμοποιήσεις μόνο το conditioner.

Απέφυγε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και την πισίνα:
Το χλώριο της πισίνας και οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου μπορούν να κάνουν το χρώμα των μαλλιών σας… άτονο και ξεθωριασμένο. Στην  περίπτωση που θα βρεθείς κάτω από τον ήλιο, φόρεσε ένα μαντήλι. Παράλληλα, ανάμειξε  1/2 φλιτζάνι νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού SPF 25 αντηλιακό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψέκασε το πάνω στα μαλλιά σου.

Τα βαμμένα μαλλιά έχουν ανάγκη έξτρα ενυδάτωσης:
Μπορείς, στο σπίτι, να αναμείξεις ίσα μέρη αβοκάντο, αμυγδαλέλαιου και ελαίου με βιταμίνη Ε. Απλώστε το μείγμα σε νωπά μαλλιά και άφησέ το να μουλιάσει για 10 λεπτά πριν ξεβγάλεις τη μάσκα. Μπορείς, επίσης, να αγοράσεις ορούς και άλλα conditioner.
Ξεχνάς να κόβεις  τακτικά τις άκρες:
Οι τεχνικές επεξεργασίες ταλαιπωρούν τα μαλλιά με αποτέλεσμα να καταλήγουν θαμπά, ξηρά, εύθραυστα με ψαλίδα στις άκρες. Κάθε δύο μήνες πήγαινε στο κομμωτήριο και ζήτα να σου κόψουν  δύο εκατοστά ώστε να διατηρούν την καλή τους εικόνα.

Comments

comments