Πώς θα μάθω ν’ αγαπώ τον εαυτό μου;

Όταν μένεις μόνος τότε και μόνο τότε μπορείς να πλησιάσεις τον εαυτό σου. Μόνο τότε θα καταλάβεις τι πραγματικά αισθάνεσαι.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί δε θέλουν, δεν επιδιώκουν να μείνουν μόνοι τους ούτε λεπτό.

Γι’ αυτούς η μοναξιά είναι ο χειρότερος εχθρός.

Εκείνοι οι άνθρωποι δεν ηρεμούν, παλεύουν με τους “δαίμονες” τους, έρχονται αντιμέτωποι με όλα όσα αποφεύγουν να δουν και να νιώσουν.

Από την άλλη πλευρά, ένας άνθρωπος που αγαπά τον εαυτό του δε θα το βιώσει αυτό το συναίσθημα.

Ένας άνθρωπος που αγαπάει και εκτιμάει τον εαυτό του νιώθει όμορφα όταν μένει μόνος. Απολαμβάνει αυτή την ηρεμία.

Εκείνος που νιώθει καλά μόνος του είναι περισσότερο κοινωνικός.

Λατρεύει και τη συντροφιά των άλλων.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πιθανόν να μην αγαπάς τον εαυτό σου.

Δεν είναι λίγες οι φορές που θα αποτύχεις στη ζωή σου.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μη “στήνεις τον εαυτό σου στον τοίχο”.

Όταν μάθεις να αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου θα αντιμετωπίσεις πιο εύκολα την όποια αποτυχία σου και θα αποκτήσεις ξανά εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τις δυνατότητες σου.

Πώς να μάθεις να σε αγαπάς;

1.Δείξε σεβασμό στον εαυτό σου

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να μάθεις να σέβεσαι τον εαυτό σου. Δεν πρέπει να εστιάζεις μόνο στις αποτυχίες σου και στις αρνητικές πτυχές σου. Υπάρχουν τόσα πράγματα που κάνεις καλά. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις αδυναμίες μας  αλλά και τις καλές μας πλευρές.

2.Άρχισε να σε αγαπάς

Η αγάπη ξεκινάει από μέσα μας. Άνοιξε τα μάτια σου και δες τα καλά στοιχεία του εαυτού σου. Μη χάσεις τελείως τον αυτοσεβασμό σου γιατί αν γίνει αυτό δε θα καταφέρεις να αποδεχτείς τον εαυτό σου ποτέ!

3.Πίστεψε σε εσένα

Δώσε κίνητρα στον εαυτό σου και ξεκίνα να προσπαθείς. Κάνε λίγα αλλά σίγουρα βήματα καθημερινά και εκπλήρωσε έναν – έναν τους στόχους σου.

4.Πρόσεξε την εμφάνιση σου

Αφιέρωσε χρόνο σε εσένα. Επέλεξε να φοράς ρούχα που σε κάνουν χαρούμενο. Κάνε αλλαγές στο χτένισμά σου. Φρόντισε τον εαυτό σου και θα δεις τρομερή αλλαγή στην εμφάνιση σου.

5.Κοινωνικοποιήσου

Βγες με ανθρώπους που σε κάνουν χαρούμενο. Κάνε παρέα με ανθρώπους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα και ασχολίες με εσένα. Μοιράσου με φίλους τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου. Με αυτό το τρόπο θα αισθανθείς πάρα πολύ όμορφα με τον εαυτό σου!

Comments

comments