Πώς θα καταλάβω ότι η σχέση μου έχει ημερομηνία λήξης και πώς να το αντιμετωπίσω;

Ερώτηση: Το τελευταίο διάστημα η σχέση μου έχει αλλάξει μορφή. Νομίζω, πως πλησιάζει η ημερομηνία λήξης της. Αντιλαμβάνομαι ενστικτωδώς πως κάτι έχει αλλάξει αλλά δεν είμαι και απόλυτα σίγουρη. Επίσης, δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσω το πρόβλημα σε σχέση με τον εαυτό μου αλλά και την ίδια τη σχέση. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Απάντηση: Αγαπητή φίλη οι σχέσεις είναι σαν τα γιαούρτια με ημερομηνία λήξης. Έχουν αρχή, μέση και τέλος.

Παρατηρήστε τον  σύντροφο σας όταν είστε μαζί σε παρέα. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες για την γλώσσα του σώματος , τείνουμε να στρέφουμε το σώμα μας προς το άτομο που μας ενδιαφέρει. Εάν το σώμα και τα πόδια του συντρόφου σας δεν «κοιτάζουν» προς τη δική σας πλευρά τότε μάλλον η προσοχή του βαδίζει προς άλλη κατεύθυνση!

Παρατηρήστε την τηλεφωνική σας επαφή! Μήπως στην αρχή της σχέσης σας μιλούσατε ατελείωτα στο τηλέφωνο και πολλές φορές την ημέρα; Είναι  παρατηρημένο ότι εάν στο μυαλό μας σκεφτόμαστε να διακόψουμε τη σχέση μας  η απομάκρυνση αρχίζει πρώτα από την μεταξύ μας τηλεφωνική επικοινωνία.
Εάν οι σεξουαλικές επαφές με το σύντροφό σας έχουν αραιώσει τα πράγματα στην σχέση σας δεν είναι καθόλου ρόδινα. Η αποχή από την σεξουαλική επαφή δείχνει την επιθυμία του  συντρόφου σας να αποκοπεί  από τη σχέση σας.

Μήπως τσακώνεστε για εντελώς ασήμαντους λόγους;  Ο καυγάς αποξενώνει συναισθηματικά ένα ζευγάρι και δείχνει ξεκάθαρα την επιθυμία για την αποκοπή των οποιοδήποτε συναισθηματικών δεσμών.

Μήπως τώρα τελευταία ακούτε συχνά εκφράσεις του τύπου «Θέλω να μείνω μόνος μου; Είναι ένας τρόπος για να εκφράσει την επιθυμία για το χωρισμό πιο «απαλά» αποφεύγοντας έτσι ψυχοφθόρες σκηνές και δράματα.

Εάν ο σύντροφος σας αισθάνεστε ότι σε καμία περίπτωση δεν «συντονίζεται» μαζί σας , τότε η σχέση σας δεν πάει καλά και φτάνει προς το τέλος της.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τον αντιμετωπίσετε με συζήτηση και να αποδεχτείτε με αξιοπρέπεια την επιθυμία του για την διατήρηση ή όχι της σχέσης σας, όποια αυτή και αν είναι.

Comments

comments