Λιπώδης εκφύλιση του ήπατος: Πώς θα την καταπολεμήσετε με τη σπιτική θεραπεία των 3 ημερών!

Η λιπώδης εκφύλιση του ήπατος αποτελεί το συχνότερο αίτιο αύξησης των τρανσαμινασών σε προσυμπτωματικό εργαστηριακό έλεγχο (check-up).

Η διάγνωση συνήθως τίθεται με το υπερηχογράφημα ήπατος, εξέταση στην οποία παρατηρείται διάχυτη αύξηση της ηχογένειας του ήπατος.

Η άποψη η οποία επικρατούσε εδώ και πολλά χρόνια ήταν ότι η λιπώδης εκφύλιση του ήπατος αποτελούσε μία αθώα κατάσταση για την οποία δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη αντιμετώπιση.

Σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Συγκεκριμένα, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η λιπώδης εκφύλιση του ήπατος μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλέσει χρόνια ηπατική βλάβη ή ακόμα και κίρρωση του ήπατος.

Πώς θα καταπολεμήσετε τη λιπώδη εκφύλιση του ήπατος;

Αν το λίπος στο συκώτι σας είναι από 5 έως 10 τοις εκατό του βάρους του οργάνου, τότε έχετε διαγνωστεί με λιπώδη νόσο του ήπατος. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι λιπώδους νόσου του ήπατος, η αλκοολική ηπατική νόσο και η μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος.

Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (λιπώδες ήπαρ) έχει αναδειχθεί ως μια σοβαρή διαταραχή της παχυσαρκίας. Η ασθένεια είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις δυτικές χώρες (25-30% του ενήλικου πληθυσμού).

Η παθογένεια της νόσου είναι ένα σύμπλοκο από πολλούς παράγοντες που συμβάλλουν στη συσσώρευση λίπους και δημιουργίας φλεγμονής στο εσωτερικό του ήπατος.

Τα αίτια της συσσώρευσης λίπους στο ήπαρ φαίνεται να είναι η γενετική προδιάθεση, η έλλειψη άσκησης, το υπερβολικό βάρος, η σπλαχνική παχυσαρκία, η δυσλιπιδαιμία, το οξειδωτικό στρες και η αντίσταση στην ινσουλίνη.

Η δημιουργία λιπώδους ήπατος μπορεί να συνοψιστεί με απλοϊκό τρόπο: αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης προάγουν τη λιπόλυση (διάσπαση του λίπους). Τα προκύπτοντα ελεύθερα λιπαρά οξέα μεταφέρονται στο ήπαρ (αύξηση της προσφοράς σε ελεύθερα λιπαρά οξέα) και ως συνέπεια τριγλυκερίδια συσσωρεύονται στο ήπαρ.

Το οξειδωτικού στρες πυροδοτεί την απλή στεάτωση (αυξημένη εναπόθεση λίπους).

Η σπιτική αυτή θεραπεία ρυθμίζει την ούρηση, βοηθάει επίσης στην εξάλειψη οποιουδήποτε προβλήματος στη χοληδόχο κύστη, στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας και συμβάλλει στην εξάλειψη των διαφόρων τοξινών από το σώμα

Σπιτική θεραπεία των τριών ημερών:

Συστατικά:

¼ φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
½ κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ

Παρασκευή:

Βήμα 1: Προσθέστε το ελαιόλαδο και το σκόρδο στο χυμό πορτοκαλιού.
Βήμα 2: Βάλτε τα στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 3: Λίγα δευτερόλεπτα πριν τελειώσει προσθέστε μισό κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ.

Θα πρέπει να πίνετε αυτό το ευεργετικό smoothie το βράδυ για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Σας προτείνουμε επίσης να προσθέσετε τροφές όπως μήλα, σταφύλια, πράσινο τσάι, δημητριακά ολικής αλέσεως, καρότα και τεύτλα στη διατροφή σας.

Comments

comments