Πώς θα τα ξαναβρούμε με τον σύντροφό μας μετά από καυγά!

Οι καυγάδες είναι κάτι πολύ συνηθισμένο σε ένα ζευγάρι. Μικροί οι μεγάλοι καυγάδες μπορούν να γίνουν για ψύλλου πήδημα ή για σοβαρές αιτίες.

Συνήθως οι καυγάδες γίνονται για ασήμαντα γεγονότα και ο βαθμός της ευθύνης ενδέχεται να διαφέρει αλλά το αποτέλεσμα είναι πικρίες και απογοητεύσεις.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι λέμε εν ώρα θυμού. Μπορείς να πεις την αλήθεια με δύο τρόπους.

Είτε πληγώνοντας και με διάθεση επίκρισης,είτε θέλοντας να θίξεις μια λανθασμένη συμπεριφορά χωρίς να την προσωποποιήσεις. Ο σκοπός είναι η υπόθεση να λήξει το κατά δυνατόν αναίμακτα!

Πώς  τα ξαναβρούμε με τον σύντροφό μας,μετά από έναν τσακωμό και πώς θα ηρεμήσουμε και μεις οι ίδιοι;

Στους τσακωμούς δε φταίει ποτέ μόνο ο ένας. Μη ξεχνάμε πως για να χτυπήσουμε παλαμάκια χρειαζόμαστε 2 χέρια και όχι ένα.  Το πώς θα εκτονωθεί ένας καυγάς εξαρτάται πρωτίστως από το χαρακτήρα των εμπλεκομένων.  Αν είμαστε εγωιστές και το κρατάμε μανιάτικο είναι βέβαιο πως θα κάνουμε την τρίχα τριχιά.

Άλλοι πάλι θέλουν να μείνουν μόνοι μέχρι να ηρεμήσουν.Στον αντίποδα υπάρχει κατηγορία ανθρώπων που πρέπει να ξεκατινιαστεί, να βριστεί και να φτάσει μέχρι εσχάτων για να ηρεμήσει.

Είναι πολύ σημαντικό το να δεχτείς πως οι διαφωνίες είναι φυσιολογικό κομμάτι μιας σχέσης. Όλοι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας και όπου υπάρχει διαφορετικότητα, υπάρχουν και διαφωνίες. Γι’ αυτό:

Κατανόησε τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στον καυγά. Μήπως προσπάθησες να αποφύγεις ένα συμβιβασμό ή έναν απολογισμό;

Φρόντισε να μην μαλώνεις από εγωισμό. Σκέψου μήπως σε επηρέασε κάτι πιο βαθύ. Μην υποτιμάς τη δύναμη που έχουν εξωτερικοί παράγοντες όπως το στρες, η πείνα, οι ορμόνες ή η κούραση.

Φέρσου σαν ενήλικας. Μην παιδιαρίζεις φορτώνοντας τις ευθύνες στους άλλους. Ως ενήλικη πρέπει να είσαι ήρεμη, να ακούς και να διαπραγματεύεσαι.

Έλεγξε τα συναισθήματά σου. Μην κατηγορείς το σύντροφό σου για αυτά που αισθάνεσαι. Αν θύμωσες καλύτερα να πεις:” Είμαι τσαντισμένη”, και όχι ”Με τσάντισες”.

Εμείς προτείνουμε τη μέθοδο της αγάπης, της συγχώρεσης και της αγκαλιάς. Μια τρυφερή κίνηση εκτονώνει την ένταση, δείχνει πως είμαστε καλοί άνθρωποι και κυρίως πως σεβόμαστε και αγαπάμε βαθιά τον άνθρωπό μας.

Τώρα αν είστε από αυτούς που χρειάζονται λίγο χρόνο μετά από έναν τσακωμό μέχρι να μιλήσουν και να τα βρούνε με το ταίρι τους, θα σάς συμβούλευα να εξηγήσετε ήρεμα, χωρίς νεύρα στον άλλον, πώς έτσι λειτουργείτε καλύτερα. Επιπλέον αυτό σίγουρα θα σάς βοηθήσει να μην πείτε κάτι που θα το μετανιώσετε μετά.

Μόλις νιώσετε έτοιμοι πλησιάστε τον σύντροφό σας, δείτε που φταίξατε εσείς και που ο άλλος, αγκαλιαστείτε και σεις και προχωρήστε παρακάτω. Οι τσακωμοί εξάλλου που δεν γίνονται για πολύ σοβαρά θέματα όπως κάποιο ψέμα ή απιστία μπορούν να σας αναζωογονήσουν και το σεξ μετά από έναν καυγά είναι επίσης μία από τις καλύτερες κινήσεις για να ξεσπάσετε και οι δύο από την ένταση.

Σημασία έχει να υπάρχει συγχωρητική διάθεση , κατανόηση και να πρυτανεύει η λογική. Ο άνθρωπος που θέλει να έχει μόνιμα τον τελευταίο λόγο είναι απλά ανώριμος και εγωιστής.

Comments

comments