Ρολό από κιμά με αυγό και μπέικον

ρολό με αυγό και μπέικον

Η πρωτεΐνη του κρέατος είναι υψηλής ποιότητας, καθώς περιέχει μια πλήρη και καλά ισορροπημένη ποικιλία αμινοξέων, που αποτελούν τον θεμέλιο λίθο για την αύξηση και ανάπτυξη του οργανισμού. Οι πρωτεΐνες είναι ιδιαίτερα απαραίτητες στα παιδιά και τους εφήβους, στους αθλητές και τις έγκυες γυναίκες, καθώς επίσης και στους ηλικιωμένους ανθρώπους, που βρίσκονται σε φάση ανάρρωσης από κάποιο χειρουργείο ή ασθένεια. Το μοσχαρίσιο κρέας αποτελεί κύρια πηγή σιδήρου και, γενικά, όσο πιο κόκκινο είναι τόσο περισσότερο σίδηρο περιέχει. Το κρέας είναι, επίσης, μια σημαντική πηγή σεληνίου. Η περιεκτικότητα του εδάφους ενός βοσκότοπου σε σελήνιο καθορίζει και την περιεκτικότητα σε σελήνιο της βοσκής και των καρπών από τα οποία τρέφονται τα ζώα και, κατά συνέπεια, την περιεκτικότητα του κρέατός τους σε αυτό.

Ας κάνουμε λοιπόν ένα λαχταριστό ρολό κιμά. Είναι μια συνταγή που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!

Για τη συνταγή

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

1 φλιτζάνι ψωμί μπαγιάτικο (μουσκεμένο στο κρασί)

1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο

2 αυγά

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο

1/2 κουτ.γλυκ. θυμάρι

5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

4 αυγά βρασμένα

10 φέτες μπέικον

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ αδειάζετε τον κιμά. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα. Το μουσκεμένο στο κρασί ψωμί πρέπει να το στραγγίσετε πολύ καλά πριν το προσθέσετε στο μείγμα. Αρχίζετε να ζυμώνετε με το χέρι σας μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά και να «δέσουν» . Βάζετε το μείγμα για μια ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
2. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα ή μια μακρόστενη κατά προτίμηση σιλικόνης. Την αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνετε προσεκτικά τις φέτες από το μπέικον περιμετρικά και τις αφήνετε να περισσεύουν από το χείλος της φόρμας . Ρίχνετε μια ποσότητα κιμά και πιέζετε με τα χέρια σας απαλά να καθίσει.
3. Βάζετε στην σειρά τα βρασμένα αυγά και «χτίστε» από πάνω με το χέρι σας το υπόλοιπο μείγμα του κιμά. Κλείνετε από πάνω με το μπέικον που περισσεύει και ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
4. Βγάζετε την φόρμα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Την αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε αμέσως. Συνοδεύετε με σαλάτα.

 

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!