Μια νέα έρευνα επιστημόνων στη Νέα Υόρκη, αναφέρει πως οι άνθρωποι που αρχίζουν το γεύμα τους με λαχανικά και πρωτεΐνες και το τελειώνουν με υδατάνθρακες, χορταίνουν περισσότερο και αποφεύγουν τα επιπλέον γεύματα από λιγούρες μέσα στη μέρα.
Στη έρευνα συμμετείχαν άνθρωποι παχύσαρκοι με διαβήτη τύπου 2, οι οποίοι όταν έτρωγαν πρώτα μπρόκολο, σαλάτα και κοτόπουλο (χωρίς πέτσα) πριν φάνε ψωμί και πιουν φρουτοχυμό, παρουσίαζαν μικρότερη αύξηση στα επίπεδα σακχάρου τους επί δύο ώρες μετά το φαγητό, απ’ ό,τι όταν έτρωγαν τα ίδια τρόφιμα αλλά με αντίθετη σειρά.
Σας προτείνουμε, λοιπόν, μια απολαυστική και χορταστική σαλάτα που αποτελεί από μόνη της πλήρες γεύμα.
Σαλάτα με στήθος γαλοπούλας και μάνγκο
Συστατικά (1 άτομο):
100 g mesclun (Μικτά φύλλα και βλαστούς)
5 ντοματίνια
100 γρ. μάνγκο
100 γρ. στήθος γαλοπούλας
40 γρ. του καφέ βρασμένο ρύζι (2 γεμάτες κουταλιές της σούπας)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Το μάνγκο, εκτός από το γεγονός ότι προσφέρει χρώμα και γεύση στη σαλάτα, αυξάνει την περιεκτικότητα σε βιταμίνες, ειδικά C και Α. Το στήθος γαλοπούλας είναι πηγή πρωτεΐνης, ενώ παρέχει πολύ λίγο λίπος, ειδικά όταν σερβίρεται χωρίς πέτσα. Το καφέ ρύζι παρέχει άμυλο, καθιστώντας αυτό το πιάτο έναν ενδιαφέροντα, πλήρη, νόστιμο, αλλά και ελαφρύ συνδυασμό.