Λιπαντικό στο σεξ; Όσα πρέπει να γνωρίζεις για να προστατευτείς!

lipantiko

Το σεξ με τη βοήθεια λιπαντικού δημιουργεί συνθήκες καλύτερου σεξ, με λιγότερο πόνο και μεγάλη μείωση του κινδύνου σκισιμάτων, ραγάδων και μικροτραυματισμών των γεννητικών οργάνων.

Μελέτες δείχνουν ότι το λιπαντικό κάνει το σεξ πιο απολαυστικό και για τα δύο φύλα, ενώ παράλληλα διευκολύνει τον οργασμό. Στην αγορά κυκλοφορούν τρία είδη λιπαντικού: με βάση το νερό, με βάση τη σιλικόνη και με βάση το λάδι.

Παράγοντες όπως το στρες, τα αντισυλληπτικά χάπια, οι αδιάγνωστες μολύνσεις, ο θηλασμός και μερικά αντισταμινικά και αντικαταθλιπτικά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λίπανση του κόλπου.

Πόσο ασφαλή είναι τα λιπαντικά;

Το λιπαντικό μειώνει την πιθανότητα των ΣΜΝ καθιστώντας την κολπική ή πρωκτική περιοχή πιο ολισθηρή, περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο μικροσκοπικών εκδορών που ευνοούν την μετάδοση μολυσματικών παραγόντων.

Όπως προέκυψε από έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια η χρήση λιπαντικών στο σεξ συνδέεται με κολπίτιδες αλλά και φλεγμονές στον κόλπο.

Μπορείτε να διαπιστώσετε εάν είστε ευαίσθητοι σε ένα δεδομένο προϊόν βάζοντας λίγο στο εσωτερικό του αγκώνα σας και περιμένοντας μια μέρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ερυθρότητα.

Αν έχετε κάποια ασυνήθιστη αντίδραση σε ένα νέο λιπαντικό, σταματήστε να το χρησιμοποιείτε.

Αν το πρόβλημα παραμένει, μιλήστε με το γιατρό σας.

Επίσης, τα λιπαντικά με βάση το πετρέλαιο αλληλεπιδρούν με το λατέξ και δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιηθούν με προφυλακτικά από λατέξ.

Τέτοια λιπαντικά είναι τα φυσικά λιπαντικά όπως ορυκτέλαια και baby oil, καθώς και εμπορικά προϊόντα με βάση το πετρέλαιο.

Αν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό τότε θα πρέπει να αποφύγετε τα λιπαντικά που έχουν ως βάση το πετρέλαιο καθώς μπορούν να διαβρώσουν και να προκαλέσουν ζημιά στο λατέξ.

Τέλος, υπάρχουν προκαταρκτικές ενδείξεις ότι ορισμένα λιπαντικά με βάση το νερό, μπορεί να μειώσουν την κινητικότητα του σπέρματος, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν έχουν χαμηλότερα ποσοστά εγκυμοσύνης.

Δείτε ακόμη:

Ποιες είναι οι… ένοχες προτιμήσεις των Ελλήνων στο σεξ!

Comments

comments