Το σεξ είναι το θεμέλιο σε μία σχέση αγάπης και προσφέρει μακροζωία και χαρά!

sex

Πόσο μελάνι και πόσες έρευνες για το σεξ. Ό,τι και να διαβάσουνε ή να δούμε στρέφεται γύρω από τη σεξουαλικότητα. Οι διαφημίσεις, τα μοντέλα, η χαρά, το άγχος η μακροζωία τα πάντα….

Σίγουρα είναι μια θεμελιώδης πράξη αγάπης και αφοσίωσης μεταξύ ενός ζευγαριού και η αναγκαιότητά της  αναμφισβήτητη.

Τα ζευγάρια που κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα φαίνεται πως είναι τα πιο ευτυχισμένα και να ζουν περισσότερο. Αυτό συμπέραναν οι ερευνητές μέσα από μελέτη συμπεριέλαβε μόνο έγγαμους ή ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Άρα τα ευρήματα αυτά δεν ισχύουν απαραίτητα για τους εργένηδες και άλλα είδη ζευγαριών. Και μου κάνει εντύπωση γιατί εφόσον το σεξ είναι μια γενετήσια πράξη και πηγή εκτόνωσης τι συμβαίνει στην περίπτωση αυτή;

Έχει να κάνει με το κυνήγι του εφήμερου και την πιθανή απογοήτευση που αισθανόμαστε μετά αφού η σεξουαλική πράξη στερείται συναισθήματος;

Το  ερώτημα μου μάλλον είναι ρητορικό γιατί το σεξ είναι το θεμέλιο σε μία σχέση αγάπης και προσφέρει μακροζωία και χαρά!

Το σεξ σε αναζωογονεί, μειώνει το στρες, απελευθερώνει την ενδορφίνη, η ορμόνη της ευτυχίας, και προστατεύει από τον …προστάτη τους άντρες. Όταν οι άνθρωποι ικανοποιούνται σεξουαλικά, είναι πιο χαλαροί, πιο χαρούμενοι και γενικά πιο ευτυχισμένοι.

Μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της California και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά, το Μάρτιο, στο ιατρικό περιοδικό Psychoneuroendocrinology, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι σε σχέσεις, που κάνουν σεξ σε εβδομαδιαία βάση, δε γερνούν τόσο σύντομα και συγχρόνως δείχνουν πιο ευτυχισμένοι και ενωμένοι μεταξύ τους ως ζευγάρι.

Παρά τα στερεότυπα ότι οι άνδρες αναζητούν συχνότερα το σεξ από τις γυναίκες, η έρευνα διαπίστωσε πως άντρες και γυναίκες θέλουν την ίδια συχνότητα.

Αφορμή για αυτή την έρευνα ήταν πως τα πολλά χρήματα δεν είναι παράγοντας της ευτυχίας. Έτσι, οι επιστήμονες θέλησαν να διερευνήσουν αν ισχύει το ίδιο και με το πολύ σεξ.

«Τα ευρήματά έδειξαν ότι το πιο σημαντικό πράγμα για να διατηρηθεί μια σχέση ζωντανή και υγιής πέρα από το σεξ είναι και επικοινωνία που αναπτύσσει το ζευγάρι», είπε o επικεφαλής της έρευνας Dr. Muise.

Κατά την ταπεινή γνώμη της συντάκτριας αυτό που έχει σημασία σε μια σχέση είναι η ποιότητα της και όχι η συχνότητα των ερωτικών επαφών, η αλληλοκατανόηση και η ικανοποίηση των ερωτικών αναγκών και των δύο μελών του ζεύγους.

Εσείς τι λέτε;

Δείτε και κάτι ακόμη που χωρίς… αμφιβολία σας αφορά!!!

Ο σύντροφός μου είναι κατάλληλος για μένα; 10 σημάδια το αποδεικνύουν

Comments

comments