Οι τάσεις της μόδας για φέτος προσθέτουν στο μακιγιάζ μας, κραγιόν σε τόνους χρωμάτων γεμάτους πάθος, ένταση και αυτοπεποίθηση. Η γυναικεία θηλυκότητα και ο ερωτισμός φτάνουν στο ζενίθ τους και αυτό επιτυγχάνεται με την επιλογή ενός κόκκινου χρώματος.
Η Diane Ackerman, συγγραφέας του βιβλίου ”Α natural histοry of the senses”, αναφέρει ότι σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους το κόκκινο χρώμα στα γυναικεία χείλη συμβολίζει τη γονιμότητα. Κατά συνέπεια τονίζει τη σεξουαλικότητα των γυναικών μεταμορφώνοντάς μας σε ερωτικά πλάσματα.
Τα κραγιόν, του εμπορίου, που υπόσχονται μεγάλη διάρκεια καταφέρνουν να μένουν αμετάβλητα όλη μέρα στα χείλη. Ωστόσο, η αίσθησή τους είναι πιο ξηρή από εκείνη του παραδοσιακού lipstick. Τώρα που κάνει πολύ κρύο, ένα ενυδατικό κραγιόν θα μας βοηθήσει να είμαστε sexy, με ζουμερά χείλη διαθέσιμα για φίλημα. Αφού το φτιάξετε, το μόνο που χρειάζεται να προσθέσετε- προαιρετικά- είναι μια ιδέα λάμψης με glitter σε χρυσό ή ασημί χρώμα για να δώσετε στο μακιγιάζ σας την γιορτινή νότα που οι ημέρες απαιτούν.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τη βάση του ενυδατικού κραγιόν:
-2 κ.σ ηλιέλαιο
-2 κ.σ κερί μέλισσας
-χρώμα ζαχαροπλαστικής σε χρώμα κόκκινο αν μιλάμε για τα Χριστούγεννα. Ανάλογα τις ποσότητας των σταγόνων που θα ρίξετε θα γίνει πιο φωτεινό ή πιο σκούρο. Μην ξεχνάτε πως το μείγμα θέλει πολύ καλό ανακάτεμα ώστε το μείγμα όταν θα σφίξει να είναι ομοιογενές, χωρίς κόκκους χρώματος.
Εκτέλεση:
-Σε μπεν μαρί* λιώνουμε το κερί μέλισσας και προσθέτουμε το ηλιέλαιο μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί και να ομογενοποιηθεί.
-Βάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος, μέχρι να κρυώσει και να πάρει τη μορφή λευκής πάστας.
-Έπειτα προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζεις να πλάθεις το κερί.
-Για να πάρει το σχήμα του κραγιόν, μπορείτε να πλάσετε το κερί σε ένα αντικολλητικό χαρτί ή να το βάλετε σε ένα μικρό βαζάκι. Με ένα πινελάκι μπορείτε τώρα να βάψετε φυσικά τα χείλη σας, ενώ μπορείτε να βάλετε και μερικές σταγόνες στα μάγουλα και απλώνοντάς το να βάψετε και τα μάγουλα.
Το μείγμα διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 4 εβδομάδες.
*Το μυστικό στο μπεν μαρί είναι ότι τα υλικά δεν έρχονται σε επαφή απευθείας με τη θερμότητα, οπότε ζεσταίνονται και λιώνουν σταδιακά χωρίς να καούν ή να κόψουν.
Διαδικασία:
Μέσα σε κατσαρόλα με βραστό νερό τοποθετούμε ένα μπολ. Είναι σημαντικό η διάμετρος του μπολ να είναι μεγαλύτερη από αυτής της κατσαρόλας, έτσι ώστε να μην βυθιστεί το μπολ μέσα στο νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε το νερό να διατηρείται ζεστό χωρίς να βράζει.