Σύνδρομο κατάθλιψης μετά τις διακοπές!

Είναι αυτή η επιστροφή των διακοπών που όπως και να το κάνεις σου δημιουργεί μια θλίψη. Όσο όμορφες στιγμές κι να ζήσατε στις καλοκαιρινές διακοπές ποιός δεν θα ήθελε λίγες ακόμα ημέρες ξεγνοιασιάς και διασκέδασης μακριά από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας;

Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που όλο αυτό μπορεί να το βιώσουν τόσο διαφορετικά ώστε να οδηγηθούν στην κατάθλιψη. Οι επιστήμονες το αποκαλούν PVDS (Post Vacations Depression Sydrome)- Σύνδρομο Κατάθλιψης Μετά τις Διακοπές και πρόκειται για μια ιδιαίτερη μορφή στρες.

Το έντονο στρες και η πίεση που όλοι δέχονται στο εργασιακό χώρο έχει σαν αποτέλεσμα κάποιοι να μην θέλουν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, νια νιώθουν έντονα το αίσθημα της απογοήτευσης, να πιέζονται, να αγωνιούν για το τι τους περιμένει και όλο αυτό να τους βαραίνει απίστευτα ώστε οδηγούνται στη μελαγχολία.

Κάποια από τα συμπτώματα του Συνδρόμου Κατάθλιψης Μετά τις Διακοπές είναι: Δυσφορία, ταχυπαλμία, ημικρανίες- ζαλάδες, απώλεια ή αύξηση βάρους, υπερβολικό άγχος, έλλειψη προσαρμοστικότητας και βέβαια κατάθλιψη.

Το μπορείτε να κάνετε για μην καταφύγετε στην βοήθεια του γιατρού;

Καλό θα είναι να μην παίρνετε όλες τις ημέρες της καλοκαιρινής σας άδειας μαζί αλλά να αφήσετε κάποιες ημέρες (αν αυτό γίνεται προκειμένου να οργανώσετε κάποιες μικρές αποδράσεις και μέσα στο φθινόπωρο ή το χειμώνα.

Οργανώστε τις υποχρεώσεις που έχετε σε σπίτι και γραφείο ώστε η προσαρμογή σας να γίνει πιο εύκολα.

Επαναφέρετε σιγά- σιγά το ωράριο που είχαν πριν. Κοινώς ελαττώστε σιγά- σιγά τα ξενύχτια.

Κάντε μια μικρή εκδρομή ακόμα και το πρώτο Σαββατοκύριακο με το που θα επιστρέψετε.

Εντάξτε στην καθημερινότητά σας ευχάριστες υποχρεώσεις που σας ικανοποιούν και σας ομορφαίνουν την ζωή.
Πηγή: queen.gr

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!