Κάνει θαύματα! Σπιτική συνταγή για σκασμένες φτέρνες!

Το δέρμα στις φτέρνες είναι άγριο, ξεφλουδίζει και γίνεται πραγματικά δυσάρεστο όταν πιάνεται στα καλσόν ή η υφή του είναι τραχιά.

Το δέρμα τεντώνει, αγριεύει και, εκτός από ενοχλητικό, μερικές φορές είναι και απαίσιο στην όψη! Επιπλέον το θέαμα σκασμένης φτέρνας είναι αποκρουστικό με ανοιχτά παπούτσια όπως σαγιονάρες, mules και πέδιλα.

Γιατί εμφανίζονται οι σκασμένες φτέρνες;

Έλλειψη υγρασίας – η πιο κοινή αιτία για τις σκασμένες φτέρνες

Το δέρμα της φτέρνας είναι ξηρό και τραχύ. Αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα στις φτέρνες διαθέτει λιγότερους ιδρωτοποιούς αδένες.

Το λίπος είναι αυτό που βοηθάει το δέρμα να παραμένει απαλό και να μην αφυδατώνεται.

Αν το δέρμα σας είναι αρκετά ξηρό τότε είναι πιο εύκολο να σκάσει λόγω της έλλειψης ελαστικότητας και μπορεί να επιδεινωθεί αν συσχετιστεί με κάποια από τις παρακάτω αιτίες.

Διατροφικές ελλείψεις

Έλλειψη βιταμινών, ανόργανων συστατικών και ψευδαργύρου στη διατροφή σας μπορεί να επηρεάσει την υγεία των φτερνών σας.

Ασκούμενη πίεση στα πέλματα

Το να αντιμετωπίζετε αρκετές ώρες ορθοστασίας στη δουλεία ή στο σπίτι.

Γήρανση δέρματος

Παχύ, ξηρό και δέρμα που έχει την τάση να ξεφλουδίζει, χάνει την ελαστικότητα του με το πέρασμα του χρόνου, με συνέπεια τα σκασίματα στις φτέρνες να εμφανίζονται συχνότερα καθώς γερνάτε.

Άλλες διαταραχές όπως:

μύκητες ποδιών, ψωρίαση, έκζεμα, παθήσεις θυρεοειδούς, διαβήτης και μερικές άλλες παθήσεις του δέρματος προκαλούν επίσης σκασίματα στις φτέρνες.

Παχυσαρκία

Το πολύ βάρος έχει σαν αποτέλεσμα την πιθανή αύξηση της πίεσης που ασκείται στο λιπώδες στρώμα της φτέρνας, και αν το δέρμα έχει έλλειψη ελαστικότητας σε συνδυασμό με την άσκηση της πίεσης να δημιουργούνται σκασίματα στη φτέρνα.

Ανοιχτά παπούτσια

Ομοίως και τα ανοιχτά πέδιλα ή παπούτσια μπορούν να αυξήσουν την πίεση που ασκείται στο λιπώδες στρώμα της φτέρνας, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα για σκασίματα στις φτέρνες. Είναι σημαντικό να φροντίζετε τα πόδια σας τακτικά ιδίως όταν φοράτε ανοιχτά παπούτσια.

Υγιεινή

Καταστάσεις ή συνθήκες έλλειψης επαρκούς υγιεινής μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Νερό

Το νερό μπορεί να απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και να την αφήσει ξηρή και τραχιά. Όταν στέκεστε για αρκετή ώρα σε χώρους με υγρά πατώματα. Όπως για παράδειγμα το μπάνιο, μπορεί να προκληθεί αφυδάτωση και σκάσιμο στις φτέρνες σας.

Παπούτσια που δεν ταιριάζουν σωστά στα πόδια σας, ορθοστασία για αρκετή ώρα ή αλλαγή στον τρόπο βαδίσματος.

Κληρονομικότητα

Φυσικά ξηρό ή παχύ δέρμα (ακόμα και κάλοι) γύρω από την φτέρνα μπορεί να είναι ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό που και αυτό με τη σειρά του προκαλεί σκασμένες φτέρνες.

Εάν, ωστόσο, το πρόβλημα έχει ήδη προκληθεί, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να εκτελέσουμε τη σπιτική θεραπεία που αναγράφεται ακριβώς παρακάτω , η οποία είναι αποδοτική κατά 100%, αφού είναι δοκιμασμένη.

Τη σπιτική θεραπεία για τις σκασμένες φτέρνες είναι καλό να εφαρμόζετε τουλάχιστον 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

Δείξτε λίγη υπομονή και θα δείτε τις σκασμένες φτέρνες σας και πάλι απαλές και περιποιημένες!

Υλικά

½ μπανάνα
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. αμυγδαλέλαιο
1 κ.σ. βρώμη

Εκτέλεση

Ανακάτεψε καλά τα υλικά να γίνουν πάστα, άπλωσε στο πέλμα δίνοντας έμφαση στα προβληματικά σημεία. Άφησε να δράσει για μισή ώρα (κατά προτίμηση τύλιξέ τα με μεμβράνη για να ζεσταθεί η περιοχή) και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Άπλωσε λίγη κρέμα σώματος και είσαι έτοιμη!

Comments

comments