Σοκάρουν οι επιπτώσεις του διαζυγίου στα παιδιά

sokaroun-oi-epiptwseis-tou-diazugiou-sta-paidia

 

Τι δείχνει η πανεθνική έρευνα για τα παιδιά διαζευγμένων στη Βρετανία. Πως επηρεάζονται και σε ποιο βαθμό από τον χωρισμό. Αυτά που ίσως υποπτευόμαστε σε νούμερα…

 

«Aποκάλυψη: Σοκάρει το κόστος του διαζυγίου στα παιδιά». Με αυτό τον τίτλο οι Times του Λονδίνου παρουσιάζουν σήμερα τα αποτελέσματα πανεθνικής έρευνας για τα παιδιά των διαζευγμένων.

Περίπου τα 2/3 των παιδιών λένε ότι ο χωρισμός των γονιών τους επηρέασε τις σχολικές τους επιδόσεις, 1 στους 8στράφηκαν στα ναρκωτικά και το αλκοόλ εξαιτίας του άγχους που τους προκάλεσε ο χωρισμός. Το διαζύγιο ευθύνεται και για διατροφικές διαταραχές με 1 στα 3 παιδιά να απαντά ότι έτρωγε περισσότερο ή λιγότερο μετά την διάλυση της οικογένειας.

 

Η έρευνα έγινε με δείγμα 500 παιδιών και νέων ηλικίας 14 έως 22 ετών για λογαριασμό του Resolution, του συνδέσμου νομικών που ασχολούνται με το οικογενειακό δίκαιο στην Αγγλία και την Ουαλία.

 

Σύμφωνα με την έρευνα σχεδόν τα μισά διαζύγια συμβαίνουν όταν υπάρχει τουλάχιστον ένα παιδί.  Η έρευνα δείχνει επίσης την πίεση που ασκούν οι ίδιοι οι γονείς στα παιδιά κατά τη διαδικασία του διαζυγίου. Σχεδόν 1 στα 3 παιδιά απαντά ότι ένας από τους δύο γονείς προσπαθεί να το πάρει με το μέρος του ενώ το 40% απαντά ότι οι γονείς τους προσπάθησαν να τους εμπλέξουν στην διαδικασία. Σχεδόν το 1/5 απαντά ότι δεν είδαν ξανά τους παππούδες τους.

 

Πηγή

 

 

Comments

comments