Σουφλέ με παχύρρευστη σοκολάτα

Υπάρχει άνθρωπος που στη θέα ενός ζουμερού και λαχταριστού σουφλέ σοκολάτας να μένει αδιάφορος; Η γεύση του χαϊδεύει τον ουρανίσκο. Μήπως θα θέλατε τη συνταγή;

Υλικά

2 αυγά μεγάλου μεγέθους (110-120 γρ.)
2 κρόκοι αυγών μεγάλου μεγέθους (50 γρ.)
150 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη
27 γρ. αλεύρι μαλακό
20 γρ. κακάο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1 ποτήρι καυτό νερό

Διαδικασία

1. Τοποθετήστε τα 2 αυγά, τους 2 κρόκους και την κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με το μίξερ χειρός με το εξάρτημα σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-7΄ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.

2. Παράλληλα, τοποθετήστε σε ένα βαθύ πιάτο το βούτυρο με την ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα και λιώστε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20΄΄. Αφού λιώσουν, απομακρύνετε το πιάτο από το φούρνο μικροκυμάτων και ανακατέψτε καλά με σπάτουλα σιλικόνης.

3. Στο μείγμα της σοκολάτας με το βούτυρο, προσθέστε το κακάο σε σκόνη, την εσάνς βανίλιας, το αλάτι και τέλος το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250C για 30΄. Βουτυρώστε 4 πυρίμαχα φορμάκια για ατομικά κέικ διαμέτρου 7 εκ./τμχ και μοιράστε σε αυτά το μείγμα. Μεταφέρετε τα φορμάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος (διαμέτρου?) και προσθέστε σε αυτό 1 ποτήρι καυτό νερό.

5. Μετά το πέρας της μισής ώρας που προθερμάνατε το φούρνο, ψήστε τα κέικ για 8΄ ακριβώς στους 250C στη μεσαία σχάρα. Όταν τα κέικ ψηθούν, ξεφορμάρετε με πολύ προσεκτικές κινήσεις για να μη σπάσουν και αφήστε τα σε μία μεγάλη πιατέλα για να κρυώσουν (μην ξεχνάτε ότι τα κέικ πρέπει να είναι υγρά στο εσωτερικό τους!). Πασπαλίστε τα προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!