Ο οργανισμός μας χρειάζεται εκτός από ζεστασιά, επιπλέον ενέργεια για να αντιμετωπίσει δραστικά όχι μόνο το κρύο αλλά και τις συνέπειες του! Προτιμήστε λοιπόν μια ζεστή, θρεπτική σούπα με τορτελίνι, σπανάκι και τυρί για να τονώσετε τον οργανισμό σας στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας και χαλαρώνετε!
Μια διαφορετική, οικονομική και εύκολη συνταγή είναι αυτή που ακολουθεί. Γίνεται σε λίγα λεπτά της ώρας. Είναι gourmet και θα εντυπωσιάσει όλη την οικογένεια καθώς και τους φίλους σας.
Υλικά
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ½ κουταλιά βούτυρο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
μπούκοβο
¼ φλιτζ. αλεύρι
3 φλιτζ. ζωμό χορταρικών ή κοτόπουλου
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα στο χέρι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
250 γρ. τορτελλίνι (με προσούτο ή τυρί)
½ φλιτζ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
300 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμμένο
½ φλιτζ. γιαούρτι πλήρες
αλάτι και πιπέρι
φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού ή 2 κουταλιές πέστο βασιλικού
Εκτέλεση
Στην κατσαρόλα της σούπας ρίχνω το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μόλις αρχίσουν να τσιτσιρίζουν, βάζω το κρεμμύδι να ροδίσει για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτω μετά το σκόρδο και το μπούκοβο (στη μύτη του κουταλιού ή ανάλογα πόσο δυνατή θέλω τη σούπα) και τα γυρίζω όλα μαζί για 1 λεπτό περίπου. Πασπαλίζω με το αλεύρι και, πάλι για 1 λεπτό, ανακατεύω.
Έχω δίπλα σε κατσαρόλι τον ζωμό πολύ ζεστό. Τον ρίχνω στην κατσαρόλα, τα ντοματάκια που ‘χω ψιλοκόψει, τον πελτέ και τα τορτελίνια. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια και τα αφήνω για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα τορτελίνια. Αυτό ισχύει αν μαγειρεύω τα ξερά, αν είναι φρέσκα προσθέτω τα τορτελίνι μετά από 5 λεπτά και τα αφήνω για 2-3 μόνο.
Στη συνέχεια προσθέτω το τριμμένο τυρί στην καυτή σούπα – φαντάζεστε ήση πόσο ωραία λιώνει – το σπανάκι, ανακατεύω καλά, το γιαούρτι, ξαναανακατεύω, αλάτι και πιπέρι. Προτού αποσύρω, αρωματίζω με τον βασιλικό ή το πέστο.