Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
Σοτάρουμε το κουκουνάρι ή τα καρύδια ελαφρά για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα.
Χτυπάμε ελαφρά στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το μαϊντανό, το βασιλικό και τα ξερά μυρωδικά.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί.
Βάζουμε το πέστο των μυρωδικών σε ένα τηγάνι και το αραιώνουμε σε χαμηλή φωτιά με 3 κουταλιές νερό από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με το πέστο.
Σερβίρουμε με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή: Gourmed.gr