Φίλες μου τις προάλλες διαβάσατε ένα άρθρο για τη μετάβασή μας από το πέδιλο σε κλειστά παπούτσια. Αν και τώρα το φθινόπωρο και τον χειμώνα δεν εκθέτουμε τις πατουσίτσες και τα δαχτυλάκια μας σε κοινή θέα δε σημαίνει πως πρέπει οι φτέρνες μας να είναι τραχιές. Πέραν του αντιαισθητικού, θα σχιστούν μια ώρα αρχύτερα και τα καλσόν μας. Όσο πιο ενυδατωμένα πόδια έχουμε τόσο το βάδισμά μας είναι πιο ευχάριστο. Παράλληλα ο καλός μας, στις πιο προσωπικές μας στιγμές, θα μας βλέπει περιποιημένες από την κορυφή έως τα νύχια.
Αν και στο εμπόριο υπάρχουν εκατοντάδες κρέμες και είδη ράσπας εμείς με υλικά που διαθέτεις στην κουζίνα καθώς και ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες ναι… για τις αθλητικές λέω… σου υποσχόμαστε θαύματα. Τα ποδαράκια σου θα είναι σαν του μωρού!
Συνταγή
Θα χρειαστείτε:
– 1 και 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
– 1/2 κούπα λάδι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ελαιόλαδο, είτε οποιοδήποτε άλλο έλαιο επιθυμείτε όπως καρύδας, baby oil κλπ)
– 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ή lime. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 20 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεμονιού
Τρόπος παρασκευής:
Αναμείξτε σε ένα μπουκαλάκι όλα τα υλικά, ανακινώντας το πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τρόπος εφαρμογής:
Μουλιάστε για 5 λεπτά τα πόδια σας μέσα στην μπανιέρα και όσο περιμένετε συνεχίστε το μπάνιο σας, λούζοντας τα μαλλιά σας κλπ. Αφού λοιπόν περάσει λίγη ώρα και τα πόδια σας έχουν ενυδατωθεί καλά, απλώστε το μείγμα που φτιάξατε και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις στα πόδια σας. Ωστόσο, μπορείτε αν θέλετε να κάνετε το scrub και στα χέρια σας. Θα εκπλαγείτε από την απαλή αίσθηση που θα αφήσει στην επιδερμίδα σας.
Η τριβή της ζάχαρης θα διώξει όλη τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας, ενώ παράλληλα ο χυμός λεμονιού θα λειτουργήσει ως ένα ήπιο απολεπιστικό αποκαλύπτοντας την πιο φωτεινή, λεία επιδερμίδα σας. Το ελαιόλαδο θα διεισδύσει βαθιά στο δέρμα σας και θα του δώσει μια μακράς διάρκειας ενυδάτωση.
Στη συνέχεια θα απλώσετε μια κρέμα με beurre de karite.
Το βούτυρο καριτέ περιέχει στη σύνθεσή του μεγάλες ποσότητες ακόρεστων λιπαρών οξέων, όπως ελαϊκό οξύ (ω-9) και λινελαϊκό οξύ (ω-6). Δεν του λείπουν επίσης και τα κορεσμένα λιπαρά (στεατικό και παλμιτικό οξύ), στα οποία οφείλει τη στέρεη υφή του σε θερμοκρασία δωματίου. Ακόμα είναι πλούσιο σε φυτοστερόλες, κατεχίνες, λουπεόλη και βιταμίνες A, D, E και F που έχουν κατ’ εξοχήν αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση.
Υλικά:
1/2 φλιτζ. παρθένο ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο
1/4 φλιτζ αγνό έλαιο καρύδας
1/4 φλιτζ. τριμμένη κηρήθρα
1 κ.γ. λάδι από βιταμίνη Ε ή beurre de karite.
Εκτέλεση:
-Βάλτε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μεγάλο βάζο.
-Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και τοποθετήστε το σκεπασμένο δοχείο μέσα στο νερό.
-Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα μέχρι τα υλικά να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
-Όταν αυτό συμβεί, μπορείτε να τοποθετήσετε το μείγμα στο αποστειρωμένο βαζάκι που θέλετε.
-Αφήστε την κρέμα να κρυώσει και φυλάξτε την μακριά από τη ζέστη.