Νόστιμη σπιτική μανιταρόπιτα για όλη την οικογένεια

manitaria

Μια σπιτική μανιταρόπιτα αρέσει σε όλη την οικογένεια. Είναι ένα οικονομικό πιάτο, πολύ γευστικό και με πολλαπλά οφέλη για την υγεία λόγω των πολύτιμων ουσιών των μανιταριών.

Πρόκειται για μια υπέρ τροφή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.

Τα μανιτάρια μας παρέχουν άπαχη πρωτεΐνη, καθώς δεν έχουν καθόλου χοληστερόλη και λίπη, ενώ η περιεκτικότητά τους σε υδατάνθρακες είναι πολύ χαμηλή.

Λόγω των ιδιοτήτων τους, δηλαδή της μηδενικής περιεκτικότητας σε χοληστερίνη και λίπη, της χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και νερό, μπορούν να αποτελέσουν μέρος της ιδανικής δίαιτας για διαβητικούς.

Δείτε όλες τις οδηγίες για να φτιάξετε αυτή τη νόστιμη σπιτική μανιταρόπιτα για όλη την οικογένεια

Υλικά για ταψί 25 cm περίπου

400 gr άσπρα μανιτάρια (ή ότι ποικιλία προτιμάμε)
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 αυγό
100 gr παρμεζάνα
100 gr κασσέρι
1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
για τη ζύμη

300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές ξύδι ή ρακί
1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
χλιαρό νερό περίπου 1 φλιτζάνι

Παρασκευή

Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να στεγνώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σωτάρουμε γρήγορα σε δυνατή φωτιά.

Κατεβάζουμε το σκεύος από την εστία, προσθέτουμε τα τυριά κομμένα σε μικρούς κύβους, το μαϊντανό, το αυγό και αλατοπίπερο.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ενώ ωστόσο ανοίγουμε 5 στρογγυλά λεπτά φύλλα με διάμετρο 35 cm περίπου.

Λαδώνουμε τη φόρμα, απλώνουμε το πρώτο φύλλο λαδώνουμε ελαφρά, αφήνοντας το περίσσευμα του φύλλου να πέφτει έξω από τη φόρμα. Επαναλαμβάνουμε για 2 φύλλα ακόμα.

Στρώνουμε το μείγμα της γέμισης, απλώνουμε τα 2 φύλλα λαδώνοντας ελαφρά ανάμεσα, λαδώνουμε και “σουρώνουμε” τα φύλλα που αφήσαμε να περισσεύουν σχηματίζοντας κορδόνι γύρω από την μανιταρόπιτα.

Χαράζουμε ελαφρά τα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50′ περίπου.

Διαβάστε επίσης:

Σπιτικό τιραμισού σε 8 εύκολα βήματα!

Comments

comments