Στα 45 αποφάσισα να σπουδάσω! Ήταν το όνειρό μου!

spoydes

Με λένε Μυρτώ και είμαι 45 χρονών. Έμεινα έγκυος στα 18 μου και έτσι παντρεύτηκα πολύ μικρή. Αν και είχα περάσει σε μια σχολή μετά τις Πανελλήνιες, λόγω του παιδιού δεν κατάφερα να σπουδάσω.

Από την άλλη ο άντρας μου, σπούδασε και πλέον έχει μια καλή δουλειά που μας αποφέρει αρκετά χρήματα.

Το όνειρο μου πάντα ήταν να καταφέρω να τελειώσω και εγώ μια σχολή. Να κάνω κάτι και εγώ στη ζωή μου, εκτός από το να ασχολούμαι με το σπίτι.

Όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρο μου, γιατί μετά τον ερχομό και του δεύτερου παιδιού αφοσιώθηκα στη φροντίδα της οικογένειας μου.

Ο άντρας μου επέμενε πως θα ήμουν πιο χρήσιμη στο σπίτι. Δεν ήθελε να ανησυχώ για τα έξοδα γιατί τα είχε αναλάβει εκείνος.

Αυτό που δεν καταλάβαινε όμως είναι η ανάγκη να κάνω κάτι πιο δημιουργικό στη ζωή μου. Να μάθω καινούργια πράγματα, να αποκτήσω και άλλη μόρφωση και να καταφέρω να εργαστώ και εγώ.

Ήθελα να σπουδάσω να, λέω ότι κάτι έκανα και εγώ στη ζωή μου, εκτός από το να είμαι μια απλή σύζυγος και μητέρα.

Πριν προλάβετε να με κρίνετε, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σέβομαι τις γυναίκες που έχουν αποφασίσει να αφιερώσουν τη ζωή τους στην ανατροφή των παιδιών τους, και στη φροντίδα του σπιτιού.

Δε σημαίνει πως όλες οι γυναίκες έχουμε τις ίδιες ανάγκες ούτε τα ίδια “θέλω”.

Φυσικά για όλες τις γυναίκες κύρια προτεραιότητα είναι τα παιδιά και ο άντρας τους, όμως για κάποιες από εμάς και η καριέρα παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας.

Τώρα λοιπόν, που τα παιδιά μου μεγάλωσαν, αποφάσισα να γραφτώ σε μια σχολή μαγειρικής. Όλοι έχουν να λένε τα καλύτερα για τη μαγειρική μου και έτσι είπα να το εκμεταλλευτώ.

Ο άντρας μου με τα χίλια ζόρια συμφώνησε με αυτή μου την απόφαση και έτσι ξεκίνησα τα μαθήματα.

Απέκτησα νέα ενδιαφέροντα, έγινα πιο δημιουργική και η ζωή μου άλλαξε προς το καλύτερο.

Επιτέλους κάνω κάτι για μένα, κάτι που μου αρέσει και με ανανεώνει.

Η συμβουλή μου προς όλες τις γυναίκες είναι να μην περιορίζονται, να ακολουθούν τα όνειρά τους και να κάνουν αυτό που αγαπούν!

Έτσι θα νιώθουν ολοκληρωμένες και ευτυχισμένες!

Διαβάστε επίσης:

Η κολλητή μου με μισεί γιατί έκανα σεξ με τον πατέρα της!

Comments

comments