Σχέση από απόσταση: Πώς να την διαχειριστείς!

Η σχέση από απόσταση είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο στην εποχή μας. Το Ίντερνετ έκανε την απόσταση να μοιάζει αμελητέα και τη σχέση από απόσταση να έχει ελπίδες να διατηρηθεί.

Σχέση από απόσταση: Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά και πώς να την αντιμετωπίσεις;
Υπέρ:
Όταν είστε μαζί συνεχώς, η καθημερινότητα αρχίζει να γίνεται μουντή. «Οταν είστε μακριά, περνάτε τον λίγο χρόνο που έχετε μιλώντας για προσωπικά θέματα» σου λέει ο συγγραφέας της μελέτης Jeff Hancock.
Τα ζευγάρια εξ αποστάσεως περνούν επίσης περισσότερο χρόνο εκφράζοντας τα συναισθήματά τους. Γι’ αυτό, ακόμη κι αν βρίσκεστε μισή ώρα μακριά, μπορείς να της στέλνεις γλυκά μηνύματα κι άσε τα σεξουαλικά υπονοούμενα για όταν θα βρεθείτε.
Τα θετικά στοιχεία της σχέσης από απόσταση είναι ότι δεν περιορίζει κάποιον από το να έχει απόλυτη ελευθερία να βγαίνει με τους/τις φίλους/φίλες του/της, ακόμα και με το αντίθετο φύλο, χωρίς να ελέγχεται.
Το σεξ θα είναι από μόνο του καλύτερο, γιατί θα έχετε πεθυμήσει ο ένας τον άλλον.
Κατά:
Στις σχέσεις εξ αποστάσεως καταλαβαίνεις πως οι παρεξηγήσεις και οι λάθος εντυπώσεις είναι εύκολο να συμβούν.
Όταν αποχωρίζεστε νιώθεις ένα κενό, όταν ξαναβρίσκεστε συνειδητοποιείς πως έμαθες να ζεις χωρίς να έχεις ανάγκη τον άνθρωπό σου. Ίσως, μάλιστα και να σε ξεβολέψει από τις συνήθειές σου.
Η οικειότητα και η εμπιστοσύνη ξεθωριάζουν και στη θέση τους φωλιάζει η ανασφάλεια. Στην πορεία τα τηλεφωνήματα σταδιακά αραιώνουν., μέχρι που κλίνει ο κύκλος της όλης επαφής.
Πώς να το σώσετε;
Βρείτε apps για επικοινωνία. Το skype σε φέρνει πιο κοντά αλλά ειναι και πιο σκληρό να βλέπεις έναν άνθρωπο που δεν μπορείς να αγγίζεις όσο κι αν το θες.
Θέστε κανόνες και προσδοκίες “επί τάπητος” ώστε να ξέρετε πού βαδίζετε.

Τέλος, το  καθημερινό μοίρασμα στιγμών χτίζει κλίμα ασφάλειας. Καθιερώστε μια ρουτίνα στην επικοινωνία σας, όπως ένα καληνύχτα πριν κοιμηθείτε.

Comments

comments