H πιο ερωτική ημέρα όλου του χρόνου έφτασε και οι ρομαντικοί εκεί έξω θα θέλετε να την γιορτάσετε όσο πιο ξεχωριστά γίνεται. Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε μερικές απλές συνταγές για να γλυκάνετε τους αγαπημένους σας! Άλλωστε ο έρωτας λένε πως περνάει από το στομάχι. Σοκολάτα , ζάχαρη , φράουλες, κόκκινο χρώμα και χαρούμενη διάθεση αποτελούν τα μυστικά της επιτυχίας. Καλή σας απόλαυση!
1.Φουντουκόπιτα με σοκολάτα
Υλικά
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
80γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100γρ. μαργαρίνη light
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 αυγά
100γρ. φουντούκια αλεσμένα στο μπλέντερ
50γρ. φιστίκια Αιγίνης αλεσμένα στο μπλέντερ
Εκτέλεση
Λιώνετε τα κομμάτια σοκολάτας σε μπεν μαρί μαζί με τη μαργαρίνη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε και το τριμμένο φουντούκι. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνετε τη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια παραλληλόγραμμη φόρμα (32χ10εκ) . Πασπαλίζετε με τα φιστίκια Αιγίνης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά για 10 λεπτά στους 190 βαθμούς C και για τα επόμενα 15 λεπτά κατεβάζετε στους 170 βαθμούς C.
2.Κόκκινα macarons σε σχήμα καρδιάς
Υλικά
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
55 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά (μόνο τα ασπράδια
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για τη γέμιση: 100 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. βούτυρο
Ελάχιστο αλάτι
75 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
Ανάμειξε τη ζάχαρη άχνη με το αλεύρι αμυγδάλου
Βάλε τα ασπράδια σε καθαρό μπολ και χτύπησε στο μίξερ προσθέοντας σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτύπησε να πάρεις μια αφράτη μαρέγγα.
Ενσωμάτωσε το αλεύρι με τη ζάχαρη άχνη στη μαρέγγα απαλά με μια σπάτουλα
Ρίξε μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακάτεψε. Μην το παιδέψει πολύ γιατί θα χάσεις τον όγκο του
Κόψε στρογγυλά μπισκοτάκια από τη ζύμη σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Προσπάθησε να είναι σε σχήμα καρδιάς. Θα σε βοηθούσε ένα κουπάτ. Ψήσε στο φούρνο στους 170oC για ένα τέταρτο της ώρας περίπου
Άνοιξε γρήγορα το φούρνο να μην μείνει ο ατμός μέσα και μαλακώσουν τα μακαρόν. Άφησε τα να κρυώσουν
Σε μια κατσαρόλα ρίξε την ζάχαρη να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Παράλληλα ζέσανε την κρέμα γάλακτος και πρόσθεσε ζεστή (να αχνίζει) στην καραμέλα. Ανακάτεψε
Πρόσθεσε το βούτυρο και το αλάτι. Τέλος γύρισε το καυτό μείγμα πάνω από τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ώσπου να πάρεις ένα ομοιόμορφο μείγμα
Άλειψε με την γέμιση σοκολάτας το επίπεδο μέρος του macaron και σκέπασε με ένα ακόμη. Άφησε να κρυώσουν καλά
3.Σοκολατένιες τρούφες
Υλικά συνταγής
100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα με 60%-70% περιεκτικότητα σε κακάο
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.σ. ρούμι (κονιάκ ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας)
1 κ.γλ. μέλι
Λίγο κακάο κοσκινισμένο (άγλυκο) για την επικάλυψη
Μικρές χάρτινες θήκες
Εκτέλεση
1. Για τέλειες τρούφες διαλέξτε την καλύτερη ποιότητα σοκολάτας. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ ή με ένα μαχαίρι κουζίνας. Τη βάζουμε σε μπολ (πρέπει να είναι σαν τρίμματα ή ξύσματα σοκολάτας).
2. Τοποθετούμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα και τη φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε το μέλι και το ρούμι. Περιχύνουμε αμέσως την τριμμένη σοκολάτα. Καλύπτουμε για 1΄ με ένα πιάτο το μπολ, ώστε να λιώσει καλύτερα η σοκολάτα.
3. Με μία σπάτουλα απαλά ανακατεύουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί, με κυκλικές κινήσεις, από το κέντρο προς τα έξω. Όταν θα μοιάζει με σοκολατένια πυκνή κρέμα, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως στον πάγκο. Έπειτα το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, να στερεοποιηθεί και να μπορούμε να το πλάσουμε (μετά από 3-4 ώρες).
4. Αφού παγώσει και πήξει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι παίρνουμε μικρή ποσότητα (ανάλογα πόσο μεγάλες θέλουμε τις τρούφες) και με γρήγορες κινήσεις τις πλάθουμε στρογγυλές. Τις κυλάμε στο κακάο και τις τοποθετούμε σε μικρές χάρτινες θήκες. Τις διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί στο ψυγείο.
Χρόνος παγώματος: 3-4 ώρες
Mερίδες: 20
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
4. Φράουλες ερωτευμένες
Υλικά
Σοκολάτα κουβερτούρα σκέτη ή γάλακτος σκούρα
1 σακουλάκι λευκή σοκολάτα σε νιφάδες
Αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και καβουρντισμένο και ψιλοκομμένο
Καλαμάκια για σουβλάκια
Κορνέ με λεπτή μύτη ή με ένα μικρό κουταλάκι για τη διακόσμηση
Φορμάκι καρδούλα
Λαδόκολλα
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τις σοκολάτες ή στην χαμηλότερη βαθμίδα του φούρνου μικροκυμάτων
Περνάμε τις πολύ καλά στραγγισμένες από υγρά φράουλες σε καλαμάκια από σουβλάκια.
Τις βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε λαδόκολλα ή σε ένα ποτήρι. Μπορούμε να τις βάλουμε και για πιο γρήγορα, για λίγο στο ψυγείο.
Μόλις σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα, φτιάχνουμε με το κουταλάκι ή το κορνέ ρίγες ή άλλο σχέδιο με τη λευκή σοκολάτα, πάνω στην κουβερτούρα.
Επίσης πριν στεγνώσει τελείως η κουβερτούρα, τη βουτάμε σε αμύγδαλο ψιλοκομμένο.
Όση λιωμένη σοκολάτα περισσέψει, την ανακατεύουμε με όσο αμύγδαλο περίσσεψε και τη βάζουμε σε φορμάκια σε σχήμα καρδούλας και μόλις κρυώσει είναι έτοιμο το σοκολατάκι μας!
Καλά είναι να καταναλωθούν οι φράουλες το πολύ σε 2 μέρες.
Ένας άλλος τρόπος είναι να φτιάξουμε το φραουλογλυκάκι μας αυτό με τον τρόπο που σας είχα δείξει παλαιότερα. Φράουλες με σαντιγύ ή κρέμα τυριού!