5 Πράγματα που πρέπει να συζητήσετε πριν συγκατοικήσετε!

sygkatoikhsh_zeygariwn

Η συγκατοίκηση ενός ζευγαριού είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για τη σχέση και καλό θα ήταν να έχει προηγηθεί μια σοβαρή συζήτηση μεταξύ των δυο συντρόφων πριν προχωρήσουν σε αυτό.

Δυο ερωτευμένοι άνθρωποι βλέπουν την συγκατοίκηση σαν όνειρο! Σκέφτονται ότι θα ξυπνούν και θα κοιμούνται με τον σύντροφό τους κάθε μέρα.

Όμως στην πραγματικότητα δεν είναι όλα τόσο ρόδινα! Όταν μπαίνουν στη μέση οι ευθύνες τότε είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν και οι τριβές ανάμεσα στο ζευγάρι!

Γι’ αυτό το λόγο πιο σοβαρή συζήτηση πριν από όλα αυτά είναι το καλύτερο που έχετε να κάνετε!

Τα θέματα που θα πρέπει σίγουρα να συζητήσετε και να ξεκαθαρίσετε είναι τα εξής

Η περιοχή στην οποία θα μείνετε

Καλό θα ήταν να συμφωνήσετε να μείνετε σε μια περιοχή που ικανοποιεί και τους δύο όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν πρέπει να βάζετε πάνω από τον σύντροφο σας τα δικά σας θέλω και φυσικά ούτε εκείνος τα δικά του.

Η πρωινή ρουτίνα

Σίγουρα θα υπάρξουν εντάσεις στην περίπτωση που και οι δυο εργάζεστε το πρωί. Σκόπιμο θα ήταν να κανονίσετε την πρωινή σας ρουτίνα, για μην αργείτε στη ποτέ!

Ενοίκιο και λογαριασμοί

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για δυο συντρόφους. Κανονίστε από την αρχή πως θα πληρώνονται οι λογαριασμοί και πόσο θα συνεισφέρει ο καθένας στα έξοδα του σπιτιού! Αυτά πρέπει να είναι ξεκαθαρισμένα από την αρχή!

Οι δουλειές του σπιτιού

Βάλτε πρόγραμμα! Μοιράστε τις δουλείες του σπιτιού στα ίσα! Είστε και οι δυο εργαζόμενοι άνθρωποι με υποχρεώσεις, γι’ αυτό δεν πρέπει να πέφτει το βάρος μόνο στον έναν.

Φίλοι στο σπίτι

Κανονίστε εξ’ αρχής πότε θα φιλοξενείτε τους φίλους σας στο σπίτι. Κανένας από τους δυο δεν πρέπει να φέρει σε δύσκολη θέση τον σύντροφό του!

Διαβάστε επίσης:

Πως ξεπερνάει ο άντρας ένα χωρισμό!

 

Comments

comments