Πασχαλινή μαγειρίτσα μπουκιά & συχώριο: Όλα τα tips για να σου πουν “γεια στα χέρια σου”!

Για να δώσεις στο εθνικό φαγητό του Μεγάλου Σαββάτου μια ευκαιρία να σε εκπλήξει, σου έχουμε καλά νέα. Η μαγειρίτσα είναι ένα φαγητό που σου αρέσει και το λαχταράς πως και τι, ειδικά αν έχεις νηστέψει, ή το απεχθάνεσαι γιατί μυρίζει και δεν είναι καλά μαγειρεμένη.

Και αν αναρωτιέσαι πώς οι διάσημοι σεφ κάνουν εκπληκτικό αυγολέμονο εμείς ψάξαμε και ανακαλύψαμε όλα τα tips ώστε οι μαγειρικές σου προσπάθειες να δρέψουν καρπούς.Η φετινή πασχαλινή μαγειρίτσα θα είναι μπουκιά και συχώριο και όλοι θα λένε γεια στα χέρια σου!

Tips κατά το μαγείρεμα

-Ξεκινάμε την προετοιμασία μας από το πρωί. Ψιλοκόβουμε τις καθαρισμένες αντεριές και τα συκωτάκια (αφού τα έχουμε πλύνει κι αυτά), τα ζεματάμε ξεχωριστά και τα σωτάρουμε να είναι έτοιμα.

-Η μαγειρίτσα δεν χρειάζεται να είναι φορτωμένη με πολλά, ώστε να γίνει ανάλαφρη και να μην μπερδεύονται οι γεύσεις. Εμείς βάζουμε μέσα μόνο συκωτάκια, εντεράκια, φρέσκα κρεμμυδάκια, μυρωδικά (άνιθο, δυόσμο, μαϊντανό) και ελάχιστο ρύζι.

-Αγοράζουμε και χρησιμοποιούμε μόνο φρέσκα μυρωδικά είτε από την λαϊκή αγορά είτε από το σούπερ μάρκετ. Αν μάλιστα έχουμε αρωματικά φυτά σε δικές μας γλαστρούλες ακόμη καλύτερα.

-Κατά το μεσημέρι μαγειρεύουμε τη μαγειρίτσα.

-Προσθέτουμε το ρύζι 15 λεπτά πριν το τέλος, για να μην παραβράσει και λασπώσει.

-Ο άνιθος, ο δυόσμος και ο μαϊντανός μπαίνουν κι αυτά προς το τέλος για να μην καταστραφεί η γεύση και το άρωμά τους.

-Το αυγολέμονο το προσθέτουμε το βράδυ, την ώρα που θα φάμε τη μαγειρίτσα, για να την απολαύσουμε ζεστή.

Kολπάκια για πετυχημένο αυγολέμονο

-Το σωστό αυγολέμονο γίνεται μόνο με τους κρόκους των αυγών.

-Προσέχουμε τη θερμοκρασία στους κρόκους. Η θερμοκρασία πρέπει να ανέβει σταδιακά, ώστε το αυγολέμονο να είναι τελικά τόσο ζεστό όσο το φαγητό μας στην κατσαρόλα.

-Ρίχνουμε για το λόγο αυτό λίγο λίγο ζωμό από τη σούπα μας μέσα στο μπολ με το αυγολέμονο και ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα.

-Ενσωματώνουμε το μείγμα μας στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και την κουνάμε να πάει το αυγολέμονο παντού.

-Αφήνουμε το αβγολέμονο για την τελευταία στιγμή για να μην χρειαστεί να ξαναζεστάνουμε το φαγητό και μας κόψει.

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!