Σπιτική πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι και φύλλο κρούστας

Το αφράτο και αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό τύπου κέικ με γιαούρτι, αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.  Η πορτοκαλόπιτα, έχει χαμηλό κόστος υλικών και ετοιμάζεται μέσα σε 30΄. Για να φαγωθεί ίσως να θέλει λιγότερο από 5′.

Αποτελεί ιδανικό κέρασμα με ένα καφέ και ένα παγωμένο ποτήρι νερό που θα απολαύσετε όλοι στη βεράντα σας.

Υλικά 

1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1/2 κούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 φύλλο κρούστας για γλυκά
4 αυγά

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μετά το βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε ένα ένα τα υλικά για την πορτοκαλόπιτα με τη σειρά όπως αναφέρονται παραπάνω και ανακατεύουμε καλά κάθε φορά με ένα κουτάλι ή μία μαρίζ. Το φύλλο κρούστας το κάνουμε θρύψαλα με τα χέρια μας και μετά το ρίχνουμε στο μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί – δε χρειάζεται αν το λαδώσουμε – και ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω για 50-60 λεπτά. Στο τελευταίο 20λεπτο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Όπως το βγάζουμε ζεστό από το φούρνο, ρίχνουμε στο ταψί το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

Comments

comments