Tα 5 πιο συχνά λάθη που κάνεις με το ρολόι σου

  

Τι λάθος δηλαδή μπορεί να κάνει κάποιος με το ρολόι του; Να το ρυθμίσει σε λάθος λεπτά, ας πούμε, ή να πετάξει για άλλη χώρα και να ξεχάσει να αλλάξει την ώρα. Αλλά ΟΚ, αυτά δεν είναι δείγματα άγνοιας περί ρολογιών. Είναι κοινές αφηρημάδες και μπορούν να συμβούν σε όλους. Τα παρακάτω όμως  ατοπήματα, καλό είναι να τα αποφεύγεις, τώρα που έχεις αρχίσει επιτέλους να μαθαίνεις πέντε πράγματα παραπάνω και να αγαπάς το ρολόι που φοράς στο χέρι σου. Θυμήσου: ένα ρολόι δεν είναι απλά ένα εξάρτημα που έχεις στον καρπό σου για να σου λέει την ώρα. Είναι κατ’ αρχάς ένα αριστούργημα της μηχανικής (ειδικά αν έχεις δώσει πολλά λεφτά για να το αποκτήσεις) ή απλά ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσεις κάτι στο στυλ σου.

Να ξοδέψεις μια περιουσία (που δεν έχεις)

Τα πολύ ακριβά ρολόγια, όπως είπαμε και πιο πάνω, είναι σπάνιες κατακτήσεις της μηχανικής. Με complications που μετράνε μέχρι και τα δίσεκτα έτη για μια ολόκληρη ζωή (και δύο και τρεις) ή που παίζουν καμπανάκια κάθε μία ώρα (ή όποτε, τέλος πάντων, θες), και χρειάζονται χρόνια ολόκληρα για να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν στο χέρι. Σχεδόν πάντα έρχονται μέσα σε πολύτιμα μέταλλα όπως η πλατίνα και ο χρυσός και, κοινώς, δεν είναι απλά ακριβά -πολλές φορές μπορεί να κοστίζουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ακόμη και για ένα καλό ρολόι των δέκα χιλιάδων, όμως, να μιλάμε, είναι σαφές ότι δεν είναι για όλα τα βαλάντια. Μην απογοητεύεσαι. Υπάρχουν καλά ρολόγια για κάθε τιμή. Απλά όρισε το budget σου και ψάξου. Κάθε επίπεδο τιμής έχει και τους πρωταθλητές του. Όρισε το πόσα μπορείς να ξοδέψεις και προσέγγισέ αυτόν της δικής σου κατηγορίας.

Να μην φροντίζεις το ρολόι σου

Ας το ξαναπούμε μία ακόμη φορά: Τα καλά ρολόγια είναι μεγάλες στιγμές της μηχανικής. Και αφού μιλάμε για μηχανική, μιλάμε και για μηχανές. Ξέρεις τι γίνεται στις μηχανές όταν δεν τις συντηρείς; Χαλάνε. Όλοι οι οίκοι προσφέρουν σέρβις για τα ρολόγια τους και καλό είναι να ακολουθείς τις οδηγίες τους και να κρατάς το δικό σου πάντα σε καλή κατάσταση. Εννοείται, επίσης, ότι όταν το λουράκι έχει φθαρεί πολύ, το αλλάζεις (ιδανικά με ένα ίδιο, ή με ένα παρόμοιο, αλλά γνήσιο, από τον ίδιο οίκο). Πού ξέρεις, μπορεί σε εξήντα χρόνια το μοντέλο που φοράς στο χέρι σου τώρα να είναι συλλεκτικό και το ότι το φρόντισες και θα μπορείς να το πουλήσεις σε άψογη κατάσταση να σου φέρει πίσω μια περιουσία.

images

Να φοράς δερμάτινο λουράκι το καλοκαίρι

Το δερμάτινο λουράκι το καλοκαίρι καταστρέφεται. Πολύ γρήγορα. Από το νερό, το αλάτι, τον ιδρώτα, τον ήλιο. Μη φοράς δερμάτινο λουράκι το καλοκαίρι. Αν έχεις μόνο ένα ρολόι, αγόρασε και ένα μπρασελέ ή ένα καουτσουκένιο λουράκι που να τού ταιριάζει.

images2

Να μην ξέρεις τι ρολόι πρέπει να βάζεις το βράδυ

Όχι στον ύπνο σου. Σε κάποια επίσημη κοινωνική εκδήλωση. Είναι αδιανόητο σε επίσημες εμφανίσεις να εμφανιστείς με κάποιο χοντροκομμένορολόι ή με ένα χρωματιστό χρονογράφο. Μην κάνεις το προσωπικό σου στυλ καρναβάλι. Το επίσημο ένδυμα θέλει και επίσημο ρολόι και επίσημο ρολόι σημαίνει κάτι απλό, με δερμάτινο λουράκι.

Να φοράς πλαστικό quartz ρολόι και να μην είναι ποιότητος

Δεν φτάνει που ακόμη φοράς ένα ρολόι που σου κόστισε το πολύ ένα πενηντάρικο, δεν φτάνει που δεν έχεις ιδέα από μηχανισμούς και προτιμάς ό,τι πιο απλό υπάρχει, με μια ταπεινή μπαταρία, επιμένεις να αγνοείς ότι στον τομέα αυτό των ρολογιών υπάρχει ένας και μόνο παίκτης, η εταιρεία που τα ξεκίνησε όλα και στην οποία καταλήγουν όλα.

Πηγή: askmen.com

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!